UPDATE MAE: Nici un român afectat de exploziile din Sri Lanka. Bilanțul tragediei a depășit 150 de morți și 400 de răniți

UPDATE MAE: Nici un român afectat de exploziile din Sri Lanka. Bilanțul tragediei a depășit 150 de morți și 400 de răniți

Sursă foto: YouTube

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2019

UPDATE Cel puțin 35 de cetățeni străini au murit în exploziile de la hoteluri și biserici produse duminică dimineață în Sri Lanka. Noul bilanț al tragediei este de 156 de morți și peste 400 de răniți, relatează AFP, preluată de News.ro. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, duminică, la solicitarea News.ro, că Ambasada României la Colombo urmărește îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka, iar autoritățile locale nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate.

”Ambasada României la Colombo urmărește îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în orașul Colombo și în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka.  Reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate”, a transmis, duminică, MAE, la solicitarea News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Sursa citată a precizat că, până în prezent, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.

Daea: Dublul standard este o realitate, nu o ficțiune. Fiecare dintre noi dimineața când se trezește se uită în frigider și apoi pleacă la lucru CITEȘTE ȘI Daea: Dublul standard este o realitate, nu o ficțiune. Fiecare dintre noi dimineața când se trezește se uită în frigider și apoi pleacă la lucru

Cel puțin 35 de cetățeni străini au murit în exploziile de la hoteluri și biserici produse duminică dimineață în Sri Lanka. Noul bilanț este de 156 de morți și peste 400 de răniți, relatează AFP.

"Există multe persoane rănite, dintre care multe în stare critică", a declarat o sursă din cadrul poliției, care a adăugat că 254 de persoane au fost internate la spitalul din Colombo.

Potrivit acestei surse, cel puțin 64 de persoane au murit la Colombo, 67 de persoane la biserica din Negombo și alte 25 la biserica de la Batticaloa.

Exploziile au avut loc la trei biserici, dar și la hotelurile de lux The Shangri La, Cinnamon Grand și Kingsbury din capitala Colombo.

În biserici se celebra slujba de Paștele catolic.

Două deflagrații s-au produs la biserica Sfântul Anton din Colombo și la biserica Sfântul Sebastian din Negombo, localitate situată la nord de capitală.

Șeful unuia din marii distribuitori de gaze salută finanțarea extinderii rețelelor din suprataxa ANRE de 2% CITEȘTE ȘI Șeful unuia din marii distribuitori de gaze salută finanțarea extinderii rețelelor din suprataxa ANRE de 2%

Bilanțul exploziilor survenite duminică la mai multe hoteluri și biserici din Sri Lanka a crescut la 100 de morți și sute de răniți, au anunțat surse medicale citate de presa internațională, precizând că numărul victimelor este în continuă creștere.

Într-un prim bilanț, autoritățile anunțaseră moartea a 20 de persoane.

Exploziile au avut loc la trei biserici, dar și la hotelurile de lux The Shangri La, Cinnamon Grand și Kingsbury din capitala Colombo.

În biserici se celebra slujba de Paștele catolic.

Aplicațiile pentru sănătate mentală partajează informațiile personale fără cunoștința utilizatorilor CITEȘTE ȘI Aplicațiile pentru sănătate mentală partajează informațiile personale fără cunoștința utilizatorilor

Două deflagrații s-au produs la biserica Sfântul Anton din Colombo și la biserica Sfântul Sebastian din Negombo, localitate situată la nord de capitală.

Exploziile au avut loc aproape simultan. Prima a fost anunțată la biserica din Colombo, urmată de cea de la Negombo și de una de la Batticaloa, la 250 de kilometri de Colombo, conform DPA.

Printre victime s-ar putea afla și turiști străini.

Deocamdată, nu se știe cauza celor șase explozii și nimeni nu a revendicat vreun atentat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sri lanka explozii biserici
sri lanka
explozii
biserici
hoteluri