Românii, pe ultimul loc în UE la consumul de fructe și legume. Doar 2% dintre români consumă numărul de porții recomandat. Cum este în alte țări

Românii, pe ultimul loc în UE la consumul de fructe și legume. Doar 2% dintre români consumă numărul de porții recomandat. Cum este în alte țări
scris 4 ian 2022

Doar 26,4% dintre români consumă zilnic cel puțin o porție de fructe sau legume, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, relevă datele Eurostat. 

Totodată, doar 2,4% dintre români consumă, în fiecare zi, cel puțin cinci porții de fructe și legume, numărul minim de porții recomandat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Urmărește-ne și pe Google News

Diferența de 24% consumă între una și patru porții de fructe și legume pe zi.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
ULTIMA ORĂ Valoarea de piață a Apple a depășit, în tranzacțiile de luni, 3.000 de miliarde de dolari. Prima companie care trece acest prag. Capitalizare mai mare decât economia britanică CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Valoarea de piață a Apple a depășit, în tranzacțiile de luni, 3.000 de miliarde de dolari. Prima companie care trece acest prag. Capitalizare mai mare decât economia britanică

Spre comparație, în Belgia, peste 80% din populație consumă cel puțin o porție de fructe sau legume zilnic.

În Irlanda, o treime din populație consumă minimum cinci porții de fructe și legume pe zi, cel mai mare procent din UE.

La nivelul UE, circa 67% din populație consumă zilnic fructe și legume, iar 12% consumă cel puțin 5 porții de astfel de alimente în fiecare zi. Procentul celor care consumă cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi este mai mare în cazul femeilor decât în cel al bărbaților (15% vs 10%).

În plus, 39% dintre bărbații din UE nu consumă, în medie, nici măcar o porție de fructe sau legume, în timp ce, pentru populația feminină, procentul celor care nu consumă zilnic fructe și legume este de 27%.

Datele Eurostat sunt aferente anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
fructe
legume
fructe si legume
consum fructe si legume
consum de legume
portii de legume
oms