Plafonul peste care sunt impozitate pensiile va fi schimbat

Plafonul peste care sunt impozitate pensiile va fi schimbat
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, anunță că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, va fi modificat și plafonul peste care sunt impozitate pensiile, prag care acum este de 2.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"La un moment dat cineva a decis, pe anumiți indicatori presupun, ca peste plafonul de 2.000 să fie o impozitare. Între timp știm foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit, au existat anumite indexări, deci, cu alte cuvinte, trebuie să existe o corecție și la plafon astfel încât raportarea la puterea de cumpărare a celor 2.000 de lei ... Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E normal să o facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag", a spus premierul Ciolacu, la Realitatea Plus.

FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară - închis forțat după 8 ani. ”Am ajuns să nu putem achita nici măcar salariile!” CITEȘTE ȘI FOTO Unul din primele resorturi de vară din țară - închis forțat după 8 ani. ”Am ajuns să nu putem achita nici măcar salariile!”

În prezent, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferența ce depășește 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensii
impozit