Ordinul Arhitecților lansează un concurs de soluții pentru amenajarea celor șase mari lacuri de pe râul Colentina din București: Tei, Plumbuita, Colentina, Fundeni, Dobroești și Pantelimon

Ordinul Arhitecților lansează un concurs de soluții pentru amenajarea celor șase mari lacuri de pe râul Colentina din București:  Tei, Plumbuita, Colentina, Fundeni, Dobroești și Pantelimon
scris 28 mai 2024

Ordinul Arhitecților din România (OAR) și Primăria Sectorului 2 din București al lansaat concursului internațional de soluții pentru amenajarea celor șase lacuri de pe râul Colentina, potrivit unui comunicat al instituției. Scopul concursului este selectarea celor mai bune trei soluții de amenajare pentru fiecare lot, în vederea contractării serviciilor de proiectare pentru amenajarea malurilor celor șase lacuri ale Colentinei.

Concursul vizează malurile celor șase lacuri ale Colentinei, cuprinse în sectorul 2 al Bucureștiului: lacul Tei, lacul Plumbuita, lacul Colentina, lacul Fundeni, lacul Dobroești (denumit și Pantelimon I), lacul Pantelimon (denumit și Pantelimon II)., arată G4Media.ro

Urmărește-ne și pe Google News

Acestea fac parte dintr-un sistem de 15 lacuri (denumit generic „salba de lacuri”) realizate în lungul râului Colentina, din care zece lacuri sunt pe teritoriul administrativ al Bucureștiului, în partea de nord, pe direcția NV-SE.

PSD și PNL sunt în prag să reinstituie o sancțiune penală comunistă. Închisoare de până la 3 ani CITEȘTE ȘI PSD și PNL sunt în prag să reinstituie o sancțiune penală comunistă. Închisoare de până la 3 ani

Miza concursului este aceea de a redefini rolul acestor maluri lacustre, privite atât ca resursă naturală care prezintă un mare potențial ecologic, sanitar, estetic-peisagistic, economic și social pentru sector/oraș, cât și ca interfață activă între țesutul urban constituit sau în curs de dezvoltare și apa lacurilor Colentinei, ca element de atracție pentru locuitori.

Concursul are ca scop amenajarea peisagistică a malurilor aferente lacurilor Colentinei pe întreaga lungime cuprinsă în sectorul 2, pentru refacerea continuității parcursului public pe maluri prin realizarea unei promenade verzi-albastre (denumită generic coridorul verde-albastru) care să susțină local și variate activități de recreere și de sociabilitate, și îmbunătățirea relației dintre malurile lacurilor și vecinătățile urbane, prin propuneri locale de amenajare.

Concursul este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă, conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor art. 104 alin. (7) și a art. 141 (privind împărțirea pe loturi) din aceeași lege, cele trei contracte de servicii de proiectare aferente fiecărui lot să fie atribuite concurenților câștigători ai concursului, în urma unor proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

viewscnt
Afla mai multe despre
lac
bucuresti