Nicolae Ciucă: E prima dată când aud de creșterea plafonului de impozitare a pensiilor de la 1 septembrie. Nu s-a discutat în coaliție

Nicolae Ciucă: E prima dată când aud de creșterea plafonului de impozitare a pensiilor de la 1 septembrie. Nu s-a discutat în coaliție
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2024

Președintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat că este prima dată când aude despre varianta ca plafonul de impozitare a pensiilor să crească de la 2.000 de lei la 3.000 de lei de la 1 septembrie, precizând că în coaliția de guvernare nu s-a discutat acest aspect.

"Nu am discutat despre acest aspect. Este pentru prima dată când aud așa ceva", a precizat Ciucă, întrebat dacă pragul de impozitare care în prezent este la nivelul pensiilor de până în 2.000 de lei ar putea să crească de la 1 septembrie, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul a aprobat proiectul prin care și MAI are posibilitatea trimiterii certificatului de cazier judiciar în format online CITEȘTE ȘI Guvernul a aprobat proiectul prin care și MAI are posibilitatea trimiterii certificatului de cazier judiciar în format online
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Premierul Marcel Ciolacu a mai afirmat, legat de mărirea plafonului de impozitare a pensiilor, că dorește crearea unui mecanism similar cu cel aplicat în cazul salariului minim, care să se bazeze pe datele de la Institutul de Statistică, în funcție de puterea de cumpărare.

"Eu vreau ca statul român să fie sustenabil și predictibil. Dacă doriți să continuăm discuția pe colțul mesei și când e an electoral sau când cineva dorește să iasă cu ceva favorabil oamenilor, vine și spune: domnule mărim de la 2.000 la 3.000. Eu vreau să creez un mecanism la fel ca la salariul minim european, fiindcă o societate se dezvoltă și e sustenabilă pe o perioadă lungă de timp, când politicul nu intervine în funcție de ceva subiectiv", a spus Ciolacu, în legătură cu modificarea plafonului de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Președintele PNL a participat la ceremonia de semnare a finanțării pentru Spitalul Sectorului 6, alături de primarul Ciprian Ciucu, viceguvernatorul BDCE, Toma Bocek, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae ciucă
pnl
pensii