Minerii de la Mina Lonea au oprit protestul, cu nemulțumirea că nu au obținut nimic, liderul lor nu vrea să iasă din mină

Minerii de la Mina Lonea au oprit protestul, cu nemulțumirea că nu au obținut nimic, liderul lor nu vrea să iasă din mină
scris 24 feb 2016

Minerii de la Mina Lonea au decis, miercuri seara, să înceteze protestul, cu nemulțumirea că nu au obținut garanții privind păstrarea locurilor de muncă, însă liderul lor de sindicat, Vasile Păduraru, continuă greva foamei în subteran.

Potrivit reprezentanților minerilor din Valea Jiului, ortacii de la Mina Lonea au decis să reia lucrul și să înceteze protestul inițiat luni, dezamăgiți totuși că nu au obținut nicio garanție că își vor păstra locurile de muncă, informează news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Totodată, liderul Sindicatului "Muntele" de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, rămâne în greva foamei, blocat în subteran. Acesta i-a anunțat pe colegii săi că va ieși din greva foamei doar în momentul în care ministrul de resort va veni în Valea Jiului.

Păduraru a decis, miercuri, să intre în greva foamei, în subteran, după ce încă de luni s-a blocat în Mina Lonea alături de ortacii care au inițiat protestul.

Guvernul vrea să redeschidă unele mine închise, dar și să interzică \ CITEȘTE ȘI Guvernul vrea să redeschidă unele mine închise, dar și să interzică "procedeele periculoase" în minerit

Protestul de la Mina Lonea a fost declanșat luni la prânz, când 200 de mineri din schimbul unu s-au blocat în subteran.

Marți dimineață, peste 200 de mineri din schimburile unu și patru de la Mina Vulcan s-au blocat în subteran în semn de solidaritate cu colegii lor de la Lonea, în total aproximativ 440 de ortaci cerând salvarea de la faliment a Complexului Energetic Hunedoara și păstrarea locurilor de muncă.

Unii dintre mineri au intrat în greva foamei, însă miercuri dimineață au renunțat la această formă de protest. Ulterior, în cursul zilei de miercuri, ortacii de la Vulcan au reluat lucrul, renunțând la protest.

Tot miercuri, peste 300 de angajați ai termocentralei Mintia au protestat în curtea unității, fără a afecta activitatea acesteia, nemulțumiți de intrarea CEH în insolvență.

Complexul Energetic Hunedoara, care numără 6.300 de angajați, se află în procedură de insolvență din 7 ianuarie, iar minerii se tem că își vor pierde locurie de muncă din această cauză.

Salariații CEH lucrează la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroșeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
mineri
protest