Mai puțin de 18% dintre șomerii români s-au angajat în trimestrul al doilea

Mai puțin de 18% dintre șomerii români s-au angajat în trimestrul al doilea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 oct 2015

Mai puțin de 18% dintre românii care nu aveau un loc de muncă la finele primului trimestru s-au angajat în perioada aprilie-iunie, în timp ce aproape 70% au rămas șomeri și 12,4% au devenit inactivi din punct de vedere economic, arată datele Eurostat.

Potrivit unei statistici la nivelul UE referitoare la mișcările populației pe piața muncii, publicate luni în premieră, 17,7% dintre șomerii români și-au găsit un loc de muncă în cel de-al doilea trimestru din 2015, sub procentajul mediu din UE, de 18,6%.

Urmărește-ne și pe Google News

Dintre cei 22 milioane de șomeri înregistrați în UE la finalul lunii martie, 14,2 milioane (64,6%) erau în continuare fără un loc de muncă după cel de-al doilea trimestru, în timp ce 4,1 milioane (18,6%) erau angajați și 3,7 milioane (16,8%) au devenit inactivi din punct de vedere economic.

Populația inactivă este formată din toate persoanele nesalarizate care nu își caută un loc de muncă, inclusiv studenți, pensionari și casnici.

Eurostat folosește o metodologie diferită de cea a instituțiilor naționale de statistică pentru a urmări mișcările populației pe piața muncii, iar cifrele rezultate ar putea diferi de cele anunțate de statele membre, se arată într-un comunicat al biroului european de statistică.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, populația activă a României era formată, la finele lunii iunie, din aproape 9,3 milioane de persoane, în creștere de la aproximativ 8,9 milioane de persoane în luna martie.

Dintre acestea, 8,66 milioane erau ocupate și 625.000 erau șomeri, față de 8,24 milioane angajați și 655.000 șomeri la finele lunii martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
someri
eurostat
populatie inactiva