Intermedicas, Sanador, Spitalul Monza, Centrul Medical Medsana, Centrul Medical Academica și Metropolitan Hospital lansează împreună un nou produs pe piața serviciilor medicale private - pachetele de concierge medicine, cu acces la mai mulți operatori, la o rețea de peste 1.500 de medici și peste 200 de servicii de policlinică. Costul pachetelor de concierge medicine variază între 15 și 20 de euro/lună.
Concierge medicine reprezintă o abordare modernă a relației medic – pacient, prin care un consultant medical acompaniază pacientul în soluționarea problemei medicale.
”După 13 ani de experiență în piața serviciilor medicale văd cum produsele existente în prezent nu mai răspund promisiunii de servicii medicale de elită. Deși infrastructura medicală s-a dezvoltat, beneficiile medicale nu au avut același avans din punctul de vedere al asistenței personalizate. Sub imperiul eficienței, căutarea soluției optime, atât pentru angajator cât și pentru angajat, s-a pierdut pe drum. De aceea, cred că este nevoie de o reinventare a sistemului actual, care să aibă în centru soluții optim personalizate. Într-o lume în care abonamentele și asigurările medicale au devenit «commodity», în care directorii de HR caută în permanență soluții noi, în contextul nou al deductibilității, este clar momentul unei soluții medicale personalizate prin concierge medicine”, a declarat Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În acest context, pentru prima dată în România, cinci furnizori medicali de elită au lansat împreună un proiect inovator în domeniul beneficiilor medicale.
Experiența pe care Intermedicas o are în second opinion permite abordarea personalizată a cazurilor medicale și accesul la elite medicale, având un rol de integrator pentru ceilalți patru furnizori de servicii.
„Întotdeauna am crezut în pachetele de servicii medicale cu acces la mai mulți furnizori, dar cu acces nelimitat și prioritar. Totodată, cred că este nevoie pe piață de un serviciu medical rapid și orientat către nevoile clienților, diferit de oferta care există în prezent chiar și la operatorii mari, ofertă care, uneori, pune abonații în situația de a aștepta mai mult pentru o programare. Am mare încredere în echipa de management Intermedicas care va coordona acest proces”, arată Florin Andronescu, board director al Sanador.
La rândul său, Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza, spune că proiectul reprezintă o reală oportunitate pentru pacienții din România, care pot beneficia de o gamă largă de servicii medicale specializate, în cadrul unor centre de renume.
”Susținem această sinergie între operatorii privați de servicii medicale de top prin care companiile au o alternativă la abonamente, cu beneficii reale pentru angajați”, spune Vassilis Chaniotis, directorul general al Centrelor Medicale Medsana.
Piața beneficiilor medicale a evoluat accelerat în ultimii ani, în același ritm cu așteptările oamenilor, susține și Daniela Butoi, Deputy General Director Metropolitan Hospital.
”Oferta actuală este percepută mai degrabă ca un lucru firesc decât ca un beneficiu. De aceea, credem că este nevoie de o optimizare a pieței, în care focusul să fie pe consultanță și pe îngrijire medicală personalizată, pe acces rapid și necondiționat la programări, pe transparență și dialog”, adaugă Daniela Butoi.
Fondată în anul 2011, Intermedicas este prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medical, cu acces direct la medici de talie internațională din Europa, SUA și Japonia. Intermedicas oferă servicii de Second Opinion, diagnosticare și tratament medical în România și în străinătate și acces la specializări medicale de nișă - chiropractică, aritmologie, epileptologie.