INEDIT Economie de război: oferte de buncăre în România la mica publicitate

INEDIT Economie de război: oferte de buncăre în România la mica publicitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2022

Pe site-urile specializate au apărut mai multe oferte de buncăre antiaeriene sau chiar antiatomice, iar constructorii oferă în unele cazuri dotări precum înveliș de plumb, stație de măsurare a radiaților, grup electrogen, stație radio de mare putere, sursă de apă proprie sau sistem de supraveghere video.

Proximitatea războiului cu Ucraina a deschis și o piață cel puțin neobișnuită, cea a construirii de adăposturi antiaeriene sau chiar antiatomice. Astfel, pe site-rile specializate în anunțuri au apărut brusc mai multe oferte de astfel de adăposturi, iar prețurile, atunci când sunt comunicate, nu sunt unele de neglijat, scrie Adevarul.

Urmărește-ne și pe Google News
Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

"Un adăpost de supraviețuire tip buncăr subteran este o investiție și o necesitate în siguranța și confortul dumneavoastră. Acesta va asigura un mediu propice pentru supraviețuire până la 12 luni în funcție de proviziile existente, resursele de energie disponibile (combustibili, dar și resurse de energie regenerabilă) și dimensiunea buncărului. Adăposturile noastre tip buncăr sunt construcții modulare, astfel puteți opta pentru diferite configurații. Acestea oferă o bună siguranță în caz de bombardament aviatic, sau bombardament al artileriei, explozii, calamități naturale (cutremur, furtună violentă), evenimente cu violențe, explozie nucleară”, se arată în unul dintre anunțuri.

Constructorul mai precizează că adăpostul este realizat ermetic cu pereți și uși etanșate cu garnituri, dar este dotat cu sistem de ventilație și, la cerere, cu centrală de filtrare și tratare a aerului. În plus, tot opțional este oferită și o cameră tehnică pentru generatoare, sistem propriu de încălzire, rezervoare apă și combustibili, butelii de oxigen, dar și o „stație radiocomunicații de mare putere pentru a lua legătura cu alți oameni sau cu autoritățile în caz de urgență” sau o „ușa rezistentă la glonț și explozii”.  În fine, în anunț se mai spune și că pe timp de pace adăpostul tip buncăr subteran poate deveni „cameră de joacă pentru copii, sală de fitness, magazie de alimente sau cameră pentru depozitarea obiectelor de valoare”, dar nu se face niciun fel de referire la preț.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Minimum 30.000 de euro  

În alte anunțuri se precizează și că buncărele pot fi dotate și cu stație de măsurare a radiaților, termohigrometru, senzori de detectare a gazelor toxice, rețea proprie de internet, cablu TV și sistem exterior de monitorizare video, iar în altele se fac și vagi referiri la prețuri.    „Buncărele noastre sunt cu pereți dubli și înveliș din plumb, cele antiatomice, și pereți simpli și ranforsați, cele destinate calamităților de altă natură. Cele simple (la fel ca și cele cu înveliș de plumb) se pot introduce în carcasa de beton armat de 50 centimetri grosime. Buncărele sunt utilate cu mobilă de mesteacăn și au rezervă de apă potabilă, WC, oxigen medical, instalație electrică și acumulatori care se cuplează automat în caz de avarie la rețea și multe opționale. Nu ezitați să ne contactați. Ne deplasăm în toată țara. Prețurile încep de la 30.000 euro cele simple și 50.000 euro cu înveliș de plumb”, se arată într-un alt anunț.

Cei care stau la bloc își pot face buncăr în dealurile din Argeș 

În general, constructorii precizează că se adresează posesorilor de case, de parcă nu ar fi evident că nu poți avea propriul buncăr dacă stai într-un apartament de bloc... Ingenios, un alt constructor a găsit o soluție și pentru cei care locuiesc în apartamente.   

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Astfel, după ce anunță că proiectează și livrează „buncăre antidezastre naturale și antiatac aerian care sunt dotate cu sisteme de ventilație însoțite de filtre pentru nanoparticule montate de firme specializate, sursă proprie de energie și apă, pompe de evacuare apă menajeră etc.”, constructorul precizează că se deplasează oriunde în țară și că, pentru cei fără curte, „pune la dispoziție terenuri în zona de deal a județului Argeș”. În această ofertă prețurile buncărelor încep de la 25.000 de euro plus TVA pentru o suprafață utilă de 26 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
mica publicitate
buncare