Ingka Group, care deține și operează magazine ale gigantului suedez Ikea în Statele Unite, a achiziționat terenuri forestiere în sud-estul statului american Georgia, susținând că efectuează achiziția "pentru a proteja acest ecosistem de dezvoltatori", relatează CNN, preluat de News.ro.
În România, grupul suedez IKEA este cel mai mare proprietar local de păduri, iar recent a preluat parcurile eoliene românești ale danezilor de la Vestas.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acum, Ingka Group a achiziționat 4.386 de hectare de pământ lângă bazinul râului Altamaha, anunța compania la 14 ianuarie.
”Credem cu adevărat că este posibil un management responsabil al pădurii și avem o mare parte de responsabilitate față de pâmântul pe care-l deținem - și prin extindere față de planetă - de a reface pădurile și de a planta mai mult decât recoltăm”, declară pentru CNN directorul Ingka Investments Krister Mattsson.
”Conservarea naturii este importantă în toate proprietățile noastre. În această investiție în Georgia este important în primul rând ca terenul să nu fie fărâmițat în parcele mici și să rămână pentru totdeauna un teren forestier”, declară el.
Pe acest teren, achiziționat de la organizația conservatoare nonprofit The Conservation Fund, trăiesc peste 350 de specii de aninale și de plante sălbatce - inclusiv pinul mlaștinii și țestoasa georgiană -, în prezent protejate.
CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?Înaintea migrației europene în America de Nord, păduri de pin de mlaștină acopereau peste 36.421.707 de hectare din sudul Virginiei în Florida și în vestul Texasului. În Georgia, acest pin domina în jumătatea de sud a statului.
Mai puțin de 4% din această pădure a mai rămas, din cauza defrișării terenului în vederea dezvoltării și agriculturii și a trecerii la exploatarea forestieră, potrivit US Fish and Wildlife Service.
Economiile locale care au la bază lemnul vor fi susținute în continuare, a anunțat Mattsson, iar publicul va continua să aibă acces la cea mai mare parte a terenului în scopuri recreative.