Retailer de vacanțe: campania de vaccinare a impulsionat rezervările pe litoralul românesc

Retailer de vacanțe: campania de vaccinare a impulsionat rezervările pe litoralul românesc
scris 31 ian 2021

Campania de vaccinare a dus la creșterea încrederii românilor în perspectiva reluării, cel puțin într-o oarecare măsură, a ritmului normal al vieții de dinainte de pandemie, fapt reflectat de avansul rezervărilor pentru sejururi pe litoral, susține retailerul de vacanțe Creative Eye din Constanța, care activează prin intermediul turoperatorului Litoralulromanesc.ro.

Potrivit unui comunicat al agenției, de la începutul lunii ianuarie 2021, peste 14.000 de români au achiziționat pachete turistice în stațiunile autohtone de la Marea Neagră, ceea ce reprezintă o dublare față de luna noiembrie 2020, potrivit datelor comunicate de Litoralulromanesc.ro, turoperatorul numărul 1 pe segmentul vacanțelor pe coasta autohtonă a Mării Negre.

Urmărește-ne și pe Google News

"Optimismul generat de startul și derularea în bune condiții a campaniei naționale de vaccinare se observă în revenirea apetitului românilor pentru vacanțe. Mulți își fac deja planurile pentru concediul de vară și își rezervă sejururi pe litoralul românesc. Comparând cu luna noiembrie, o lună încă a incertitudinilor în privința evoluției pandemiei și a procedurii de aprobare a vaccinurilor dezvoltate de diferite companii farmaceutice, în ianuarie înregistrăm o dublare a numărului de rezervări făcute", afirmă Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Primele măsuri anunțate după incendiul de la Matei Balș - Un fond pentru siguranța pacienților. Vârstnicii și bolnavii cronici, prioritari la vaccinare CITEȘTE ȘI Primele măsuri anunțate după incendiul de la Matei Balș - Un fond pentru siguranța pacienților. Vârstnicii și bolnavii cronici, prioritari la vaccinare

Cei care au cumpărat deja vacanțe pentru sezonul estival 2021 s-au orientat în special către stațiunile Mamaia – care este în continuare cea mai populară destinație de vară pe litoralul românesc - și Eforie Nord. Prețul mediu al unui sejur achiziționat în această perioadă a fost de aproximativ 2.700 lei, se mai menționează în comunicat.

"Dar au fost și români dispuși să aloce bugete mai mari pentru vacanța la Marea Neagră, rezervarea cea mai scumpă făcută în luna ianuarie fiind pentru un sejur de 13 nopți, cu demipensiune, la un hotel de 4 stele, care a costat peste 16.500 lei", precizează sursa citată.

Litoralulromanesc.ro mai arată că printre cele mai solicitate unități de cazare rămân cele care oferă servicii all inclusive și cele care pun la dispoziție facilități pentru familiile cu copii.

Care sunt concluziile necropsiilor victimelor incendiului de la Institutul Matei Balș CITEȘTE ȘI Care sunt concluziile necropsiilor victimelor incendiului de la Institutul Matei Balș

"În perioada analizată, observăm o creștere a cererii pentru pachetele all inclusive, interesul datorându-se reducerilor de până la 49% acordate prin programul Înscrieri Timpurii. În contextul incertitudinilor generate de pandemie, am venit în sprijinul turiștilor noștri cu o asigurare storno care include protecția în cazul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, mai bine de o treime dintre rezervările efectuate pentru la vară includ asigurarea storno", adaugă Ionuț Nedea.

Reprezentanții Litoralulromanesc.ro se așteaptă în vară la o revenire a turiștilor, în condițiile în care în sezonul estival precedent s-a înregistrat o scădere cu 20% a românilor care și-au făcut vacanțele la Marea Neagră, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacante litoral
rezervari vacante marea neagra
turism restrictii pandemie covid