Decizie fără precedent: "Regele veiozelor", om de afaceri turc din România, condamnat la peste 23 ani de închisoare pentru uciderea unui polițist

Decizie fără precedent: "Regele veiozelor", om de afaceri turc din România, condamnat la peste 23 ani de închisoare pentru uciderea unui polițist
scris 20 iul 2017

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, supranumit "Regele veiozelor", el fiind anterior proprietarul magazinului de lămpi Atas, trimis în judecată pentru uciderea unui polițist de la Brigada Rutieră pe care l-ar fi lovit intenționat cu mașina, târându-l pe capotă, a fost condamnat, astăzi, la 23 de ani și jumătate de închisoare, decizia instanței nefiind definitivă.

Magistrații Tribunalului București au pronunțat, joi, sentința în cazul omului de afaceri turc, pe care l-au condamnat la o pedeapsă de 23 de ani si 6 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

În septembrie 2015, Abdullah Atas a fost trimis în judecată pentru omor calificat, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului, fiind acuzat că a intrat intenționat cu mașina în polițistul Gheorghe Ionescu, care a decedat după trei săptămâni în care a fost în comă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Accidentul s-a produs în 2 august 2015, în jurul orei 3.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera. Acolo, polițistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Ionescu i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească mașina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului a accelerat și l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că omul de afaceri turc consumase băuturi alcoolice într-un club din Capitală, iar la momentul producerii accidentului rutier avea o alcoolemie de 1,95 - 2 la mie.

În timpul procesului, Atas a susținut că în noaptea în care l-a luat pe capota mașinii pe polițistul Gheorghe Ionescu a încercat să evite doi polițiști, care ar fi sărit în fața mașinii. “Regret că a decedat un polițist în urma accidentului. Am făcut tot posibilul să-i evit pe cei doi agenți de circulație care au sărit în calea mea. Când am văzut un polițist pe capotă și alții în urmărirea mea, m-am speriat. Când polițistul de pe capotă și-a îndreptat mâna spre armă, am intrat dintr-un șoc în altul. Mi-am pierdut cunoștința și abia la spital am aflat ce s-a întâmplat”, a susținut omul de afaceri în fața judecătoarei Anamaria Trancă.

El a mai spus că accidentul a fost exploatat politic, iar el a devenit o victimă a mass-media, în condițiile în care el este și cetățean român, soția sa este româncă iar fiul lui nici nu știe limba turcă. “Accidentul meu a fost folosit ca instrument politic. Mass-media m-a declarat ucigaș, am fost folosit. Ce vină are familia mea, soția, mama? Copilul meu nu înțelege de ce nu vin acasă. Sunt cetățeaan român, băiatul meu nu știe limba turcă. Sunt judecat ca un terorist. Nu am nicio problemă cu poliția”, a declarat în instanță Abdullah Atas, asistat de un translator de limbă turcă.

viewscnt
Afla mai multe despre
atas