Cum a fost motivată eliberarea lui Cristian Popescu Piedone: DNA nu a demonstrat că primarul a luat mită

Cum a fost motivată eliberarea lui Cristian Popescu Piedone: DNA nu a demonstrat că primarul a luat mită
scris 26 nov 2015

Judecătorul Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel București l-a eliberat pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone pe motiv că DNA nu a demonstrat că edilul a luat mită pentru eliberarea autorizației de funcționare a Clubului Colectiv. Piedone nu e acuzat, însă, de luare de mită, ci de abuz în serviciu și fals.

Magistratul Curții de Apel București a concluzionat că DNA nu a demonstrat existența vreunei relații între patronii clubului Colectiv și primarul Cristian Popescu Piedone sau membrii familiei acestuia. "Relevantă în acest sens este declarația lui Gancea Paul Cătălin, administrator al Clubului  Colectiv, care a fost audiat ca martor în prezenta cauză, acesta susținând că nu au fost făcute sponsorizări pentru activități desfășurate de Primăria Sectorului 4 prin SC COLECTIV CLUB SRL SA ori prin alte societăți în care are calitatea de acționar sau administrator, nu a fost rugat de vreun funcționar din cadrul Primăriei Sectorului 4 să găzduiască evenimente la clubul Colectiv, nu i s-a cerut în mod direct sau prin persoane interpuse bani, bunuri sau alte servicii de către funcționarii publici în cadrul procedurii, nu a oferit asemenea foloase funcționarilor, nu îl cunoaște personal pe Popescu Cristian Piedone și nici pe vreun membru al familiei acestuia".

Urmărește-ne și pe Google News

Nici eliberarea actelor după depășirea termenului nu a fost considerată o problemă de către magistratul Curții de Apel. "În contextul de ansamblu al faptelor astfel cum a fost reținut de către Curte, împrejurarea că cererea pentru obținerea avizului de funcționare a fost depusă în 06.11. 2014 iar solicitantul nu s-a prezentat în termenul de 50 de zile prevăzut pentru ridicarea actelor, dar cu toate acestea în 14.01. 2015 documentele au fost eliberate, nu poate atrage o răspundere de natură penală a funcționarilor din cadru Primăriei Sectorului 4 București", a mai concluzionat Curtea de Apel.

Primarul din Șelimbăr, reținut pentru restituiri ilegale de terenuri în valoare de 115 milioane euro CITEȘTE ȘI Primarul din Șelimbăr, reținut pentru restituiri ilegale de terenuri în valoare de 115 milioane euro

În rest, magistratul Luchian Constantinescu și-a concentrat Încheierea prin care a dispus eliberarea lui Cristian Popescu Piedone pe criticarea judecătorului de la instanța inferioară, Tribunalul București, care a decis arestarea. "Judecătorul de la Tribunal nu s-a aplecat însă cu suficientă atenție asupra legislației în acest domeniu, atribuind primarului responsabilități în ceea ce privește controlul în domeniul apărării împotriva incendiilor care, în realitate, aparțin altei instituții, concluzionând doar pe baza unei interpretări discutabile că eliberarea de către Primărie a autorizației de funcționare era condiționată de prezentarea autorizației la incendiu emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și că acest aspect a fost cunoscut de către inculpați", a motivat Curtea de Apel. 

Pe de altă parte, Inspecția Judiciară de pe lângă CSM a anunțat că va face verificări în ceea ce privește eliberarea lui Cristian Popescu Piedone.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian popescu piedone
motivare
eliberare