Oficialii Metrorex ar trebui să vină cu soluții pentru a nu mai exista aglomerările de oameni la metrou la orele de vârf, a solicitat duminică șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în contextul măsurilor anunțate contra răspândirii coronavirusului.
„Sunt aspecte pe care nu putem să le controlăm complet. Clar, dacă este lume într-o stație de metrou și așteaptă, cel mai bine este să se organizeze aceste lucruri și să nu fie o aglomerație majoră, poate cei de la metrou trebuie să găsească niște soluții în acest sens”, a spus Raed Arafat.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență le-a recomandat oamenilor să stea relativ departe unii de ceilalți.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Iar acolo unde sunt persoane multe, cel puțin să încerce să se îndepărteze, să nu fie aproape unul de celălalt. Măsurile pot să fie crescute totuși la nevoie. La acest moment, s-au luat măsurile pe care le-am zis despre adunările publice, private. Nu intrăm încă în alte domenii și alte situații. Acum, considerăm că asta este suficient pentru a limita răspândirea până la un nivel. Dacă se impun alte măsuri, vor fi decise la momentul respectiv”, a completat Arafat.
Stațiile de metrou și trenurile sunt dezinfectate zilnic, însă circulația călătorilor nu poate fi restricționată, a declarat, la Digi24, directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș.
”Am impus măsuri de intensificare a dezinfectărilor în metrou și în stații. Pentru fluxurile de călători, noi circulăm cu întreaga flotă și mă gândesc că împreună cu colegii mei vom dispune măsuri suplimentare. ”Cred că și companiile ar trebui să-și regândească puțin programul astfel încât gradul de aglomerație să poată fi diminuat”, a spus Miclăuș.
Potrivit șefei Metrorex, se va și încerca o fluidizare a călătorilor pe stațiile de corespondență.
CITEȘTE ȘI Coronavirus: Wizz Air își suspendă zborurile spre nordul ItalieiActivitățile de natură publică sau privată care presupun participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane sunt interzise de astăzi, a declarat Raed Arafat. În această categorie intră inclusiv partidele de fotbal și concertele.
"Au fost întâlniri ale comitetelor pentru situații de urgență pentru a decide ce măsuri se iau. De azi se interzic activitățile cu participarea unui număr mai mare de 1.000 de oameni, până la 31 martie, dar se pot prelungi aceste măsuri. Pentru activitățile cu număr mai mic de participanți, decizia este a autorităților locale. Măsura vizează atât activitățile publice, cât și activități private, pentru a preveni răspândirea virusului", a anunțat Arafat.
Asta înseamnă că, cel puțin deocamdată, nu sunt afectate de această măsură slujbele religioase de Paște. Credincioșii ortodocși sărbătoresc anul acesta Învierea pe 19 aprilie. Anul trecut, la slujba de Înviere de la Patriarhie au participat mai multe mii de credincioși.
Pe de altă parte, măsura este de natură să facă imposibilă organizarea Congresului PSD pe data de 21 martie, conform intenției anunțate anterior, pe 2 martie, de către președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu. Social-democrații și-au amânat deja o dată Congresul, programat inițial pe 29 februarie.