Perioadă minimă a concediului pentru creșterea copilului, care nu poate fi transferată între părinți, va fi majorată, iar părinții vor beneficia de o mai mare flexibilitate în privința efecuării acestui concediu, prevede un proiect de lege pregătit de Guvern și analizat de Profit.ro.
De ce este important: Legislația prevede acum că dreptul la concediul pentru creșterea copilului se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, în situația în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condițiile de acordare a acestuia, după cum urmează: a) cel puțin o lună din perioada totală a concediului de creștere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept; b) în situația în care persoana nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Guvernul lucrează acum la un proiect de modificare a acestor prevederi, urmând a le promova sub forma unei noi legi până în această toamnă, reiese dintr-un document guvernamental oficial analizat de Profit.ro.
Noile reglementări vor stabili o perioadă minimă de cel puțin 2 luni a concediului pentru creșterea copilului, care nu poate fi transferată între părinți.
CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!Noua lege va introduce, însă, o mai mare flexibilitate la nivelul formei în care se poate lua concediul pentru creșterea copilului, și anume pe bază de normă întreagă, de fracțiune de normă sau în alte forme flexibile.
O astfel de flexibilitate mărește șansele ca părinții, în special tații, să facă uz de dreptul lor la un astfel de concediu.
CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5GNoile reglementări vor permite, astfel, ”părinților și persoanelor cu responsabilități de îngrijire să reconcilieze mai bine sarcinile profesionale și cele de îngrijire”, susține Guvernul.