Bucătarul de lux pe care Dimofte i l-a suflat lui Copos: Cei mai mulți oameni bogați preferă mâncarea simplă, pe care o știu din copilărie

Bucătarul de lux pe care Dimofte i l-a suflat lui Copos: Cei mai mulți oameni bogați preferă mâncarea simplă, pe care o știu din copilărie
scris 4 iun 2017

Oamenii cu bani au, în general, gusturi simple la mâncare, iar mulți dintre ei preferă felurile care le amintesc de copilărie, descrie pentru Profit.ro Ashlie Dias, unul dintre cei mai importanți Chefi din România, care, după șapte ani de activitate la hotelul Crowne Plaza al lui George Copos, s-a mutat la Sheraton, hotelul de cinci stele deținut de Radu Dimofte, fostul partener de afaceri al lui Puiu Popoviciu.

Radu Dimofte este unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, unde deține 5 hectare de spații comerciale și birouri, fiind, până în urmă cu câțiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel "Puiu" Popoviciu și împărțind cu acesta controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu experiența obținută la cele două hoteluri, printre cele mai luxoase din București, Ashile Daas a constatat că, indiferent cât de sofisticat este meniul, oamenii preferă, în general, mâncărurile simple, care le amintesc de copilărie: ciorbă de văcuță, cozonac, omletă etc.

VIDEO Chef Adrian Hădean acuză Ministerul Economiei că a plasat producătorii români în standuri mici și mizere la Târgul alimentar de la Paris CITEȘTE ȘI VIDEO Chef Adrian Hădean acuză Ministerul Economiei că a plasat producătorii români în standuri mici și mizere la Târgul alimentar de la Paris

Daas are peste 18 ani de experiență ca Executive Chef și s-a perfecționat la Culinary Institute of America, una dintre cele mai prestigioase școli de profil din lume. După mai 14 ani de activitate pe vase de croazieră și în restaurante din New York, perioadă în care a interacționat și a experimentat în plan culinar diverse bucătării, Ashlie s-a mutat în România, în urmă cu șapte ani.

A ajuns în țară nu pentru că aflase ce locuri de muncă ofertante sunt aici, ci pentru că s-a căsătorit cu o româncă pe care a cunoscut-o într-un hotel din New York. El lucra la bucătărie și ea la recepție. Așa a ajuns în România, mai întâi în vizită, de trei ori, iar când a constatat că îi place, s-a stabilit aici.

La început, ajuns la București, a lucrat ca baby sitter, în condițiile în care soția sa născuse și a trebuit să stea câteva luni cu copilul. Ulterior, într-o iarnă, a început să predea cursuri de bucătărie la Brașov. Când s-a topit zăpada, a susținut o probă la Crowne Plaza, iar lui George Copos i-a plăcut mâncarea bucătarului indian și l-a angajat pe loc.

Mugur Mihăescu, actor și patron de localuri: Cum recunoști un club nepericulos CITEȘTE ȘI Mugur Mihăescu, actor și patron de localuri: Cum recunoști un club nepericulos

În cei șapte ani de România s-a îndrăgostit de bucătăria tradițională românească. Cel mai mult îi place ciolanul de porc cu mămăligă, dar a constatat pe pielea lui că cel mai greu se fac sarmalele, pentru că este dificil să le faci pe toate să arate la fel. "Începătorul care face sarmale le face una mai mare, alta mai mică și nu seamănă între ele. Am luat critici pentru asta de la soție și soacră. <<Nu merge așa, mi-au zis>>", a povestit el.

În timp, s-a specializat în sarmale și a constatat că sunt făcute diferit, în funcție de zonă: în Ardeal se fac "sarmale foarte mici, cât degetul, iar în Moldova sunt cât pumnul".

La Avalon, restaurantul din hotelul Sheraton pe care îl conduce acum, visează ca oamenii care vin cu metroul să intre și să mănânce la prânz sau seara, așa cum se întâmplă în străinătate. Două feluri de mâncare și un desert costă aici în jur de 100-120 de lei.

La aceste hoteluri de lux, spune el, mâncarea nu e așa scumpă precum cred unii, iar cei mai mulți clienți caută gusturi simple, nesofisticate. La micul dejun se caută cel mai mult omleta sau desertul - wafele, dar și ouăle ochiuri și telemeaua.

Ashile poate face omletă în același timp în șase tigăi. În 30 de secunde, omleta e gata.

Oamenii vin și cer chiar și cartofi prăjiți, iar cineva mi-a cerut cremvurști. I-am făcut. Pentru noi, cele mai importante mâncăruri sunt cele pe care le vrea clientul", concluzionează Chef.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
bucatar
chef
copos