Afacerile Netcity Telecom au crescut cu 1,04% în 2017, la 42,3 milioane de lei, iar profitul net a avansat cu 3,4%, la 18,02 milioane de lei, potrivit datelor companiei.
Datoriile au crescut de peste patru ori, de la 25,2 milioane de lei în 2016 la 107,96 milioane de lei în 2017, în timp ce creanțele au coborât cu 3%, la 6,04 milioane de lei.
În februarie 2017, furnizorul independent Direct One a anunțat că a finalizat preluarea pachetului integral de acțiuni al Netcity Telecom, operatorul rețelei subterane pentru fibră optică a Bucureștiului, deținut de grupul UTI. În toamna anului 2016, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că afacerea depășește 30 de milioane de euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe lângă contribuția proprie a noilor acționari, achiziția a fost finanțată prin împrumuturi contractate de la Banca Comercială Română și BRD Groupe Société Générale. BCR și BRD au acționat în calitate de aranjori principali mandatați și finanțatori, BRD a îndeplinit rolul de agent de documentație, iar BCR pe cel de agent de facilitate și garanții.
Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței la sfârșitul anului 2016.
CITEȘTE ȘI Rețeaua de fibră optică a Capitalei va depăși 1.800 kilometri în 2020, după investiții de peste 30 milioane de euroDirect One aparține antreprenorilor români Teofil Mureșan si Simion Mureșan și operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5.500 kilometri și care asigură exclusiv conexiuni între orașe.
CITEȘTE ȘI Netcity Telecom atrage 10 milioane euro de la BCR și BRD pentru extinderea rețelei subterane de fibră optică în BucureștiNetcity Telecom este operatorul rețelei Netcity, fiind responsabil cu proiectarea, realizarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria București pe 49 de ani. Lucrările au fost estimate la peste 200 milioane euro și ar fi trebuit să se încheie în 2012.
Investiția în rețeaua Netcity, asigurată exclusiv din surse private, a depășit 40 milioane de euro, potrivit datelor UTI. Rețeaua suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1.000 kilometri, fiind pusă la dispoziția operatorilor de telecomunicații care oferă servicii pe teritoriul Municipiului București.
Direct One operează o rețea aeriană națională de fibră optică în lungime de peste 5.500 kilometri și care asigură exclusiv conexiuni între orașe.