Primul proiect în parteneriat public-privat gândit de Guvern în sănătate debutează nefericit. Licitația cu spanioli, italieni, turci - anulată

Primul proiect în parteneriat public-privat gândit de Guvern în sănătate debutează nefericit. Licitația cu spanioli, italieni, turci - anulată
scris 30 mai 2019

Comisia Națională de Prognoză și Strategie a anulat licitația pentru construcția, în regim de parteriat public-privat, a clinicii multifuncționale Dr Calistrat Grozovici, cu un cost al proiectului, primul de acest tip al Guvernului în domeniul sănătății, estimat la peste 650 milioane lei.

"Nu a fost depusă nicio ofertă sau au fost depuse oferte care, deși pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate din cauza modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare, conform raportului procedurii. Nu au fost depuse oferte în etapa a II- a", este argumentul instituției.

Urmărește-ne și pe Google News

La licitație s-au înscris Ribera Salud Infraestructura (Spania), Interhealth Canada, Kayi Insaat Sanayi ve Ticaret (Turcia) și asocierea dintre Centrul Medical Policlinico di Monza SRL (lider) și Pessina Construzioni (Italia).

eMAG a depășit pragul de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI eMAG a depășit pragul de 1 miliard de euro

Contractul urma să aibă o durată de 17,5 ani, din care 30 luni execuție efectivă (proiectare şi construcţie), partenerul privat trebuind să acopere minimum 75% din finanțare.

Proiectul a fost anunțat în octombrie 2018 de Profit.ro ca fiind pregătit.

Clinica urma să fie dotată cu 636 de paturi, cabinete de consult și săli de operație, laboratoare de cercetare, dotări pentru actul medical de înaltă calitate. Instituția ar fi asigurat asistența medicală de specialitate pentru boli infecțioase, neurochirurgie, cardiologie, radioterapie, urmând a fi dotată inclusiv cu heliport.

Potrivit studiului, realizarea investiției Clinica Multifuncțională "Dr. Calistrat Grozovici" Corp A şi Corp B ar fi constat în construirea unei clădiri compusă din două corpuri, necesare pentru îndeplinirea cerințelor actuale privind performanța profesională și financiară în sistemul de sănătate, având ca punct focal siguranța pacienților.

Cele două corpuri ar fi avut o arie construită de aproximativ 6.000 metri pătrați şi o arie construită desfăşurată de peste 51.000 metri pătrați, ambele fiind încadrate în clasa de importanţă A.

Beneficiul relativ din acest proiect public-privat a fost estimat la 35,7 milioane euro.

STUDIUL DE FUNDAMENTARE PENTRU CLINICA GROZOVICI POATE FI CITIT AICI.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
grozovici
clinica
oferte