VIDEO Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a lăudat cota unică de impozitare de 16% din România: "Iar sănătatea și învățământul sunt gratuite"

VIDEO Ministrul britanic de Externe Boris Johnson a lăudat cota unică de impozitare de 16% din România: "Iar sănătatea și învățământul sunt gratuite"
scris 9 oct 2017

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a lăudat cota unică de impozitare a profitului și veniturilor din România și din alte țări foste comuniste din centrul și estul Europei în discursul susținut la recentul Congres al Partidului Conservator, desfășurat la Manchester, discurs în care i-a atacat dur pe adversarii laburiști, pe care i-a acuzat că promovează "o agendă semimarxistă".

"Dacă asculți aspirațiile tinerilor pe care îi întâlnesc peste tot în lume, constați că nu există nici o măcar o singură economie de succes la nivel global care să viseze la implementarea agendei semimarxiste a lui McDonnell (John McDonnell, parlamentar laburist și ministru de Finanțe în "guvernul din umbră" al opoziției – n.r.) și Corbyn (Jeremy Corbyn, șeful Partidului Laburist – n.r.), de naționalizare și control al statului", a declarat Boris Johnson, în fața delegaților la Congres.

Urmărește-ne și pe Google News

El a arătat că liberă inițiativă, inovație, start-up-uri și creștere economică pot fi întâlnite acolo unde au fost urmate idei promovate de Partidul Conservator și de Marea Britanie, inclusiv în Manchester - referire la așa-numita Școală Economică de la Manchester, adeptă a liberalismului clasic, susținătoare a comerțului liber și adversară a protecționismului.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI 

"Din India, China, Vietnam și Thailanda, unde piețele libere, dereglementarea și privatizarea au contribuit la scoaterea din sărăcie a mai multor oameni decât s-a întâmplat vreodată în istorie, până în țările central și est-europene pe care acest partid – și nu Partidul Laburist – le-a ajutat să meargă pe calea libertății și democrației. Poți vedea asta în Estonia, hub tehnologic cu un înalt nivel de protecție socială, unde au o cotă unică de impozitare de 20%. În România au o cotă unică de impozitare de 16%, iar sănătatea și învățământul sunt gratuite, inclusiv învățământul superior", a punctat Boris Johnson.

Ministrul de externe de la Londra a continuat arătând că, în Ungaria, cota unică este și mai redusă, de doar 15%.

"15%? Toți suntem conservatori și partizani ai tăierii taxelor, dar până și eu cred că în acest caz s-a mers puțin cam prea departe. Și totuși, ce nebunie că, la un sfert de secol după ce oamenii din aceste țări foste membre ale blocului sovietic și-au riscat viața pentru a se elibera de lanțurile socialismului – în timp ce stânga laburistă îi trata cu dispreț și îi scuza pe opresorii lor – liderii opoziției propun cu toată seriozitatea aservirea poporului britanic – un program de renaționalizări de 200 de miliarde de lire sterline. O manifestare de masochism economic care ar produce prejudicii incalculabile viitorului copiilor noștri. Asta este diferența dintre Partidul Conservator și Partidul Laburist. Noi vrem o țară cu un guvern care să lucreze pentru toată lumea. Corbyn vrea o Mare Britanie în care toată lumea să lucreze pentru Guvern", a spus Johnson.

Guvernul și ANRE vor verifica dacă operatorii de distribuție a energiei au investit cât au promis CITEȘTE ȘI Guvernul și ANRE vor verifica dacă operatorii de distribuție a energiei au investit cât au promis

În ultima parte a lunii trecute, Boris Johnson a venit în vizită la București, unde a avut convorbiri cu omologul său Teodor Meleșcanu despre stadiul și perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului Strategic (lansat în anul 2003) și situația comunității românești din Marea Britanie în context Brexit.

Convorbirile celor doi miniștri au avut loc în contextul demarării ultimei runde de negocieri între Guvernul britanic și Comisia Europeană, privind termenii retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), precum și pe fondul unui discurs recent al premierul britanic Theresa May privind oferta britanică pentru aceste negocieri (22 septembrie).

”În acest context, s-a discutat despre perspectiva continuării implicării Marii Britanii în domeniul securității și apărării, la nivel european, post-Brexit. Demnitarul român a salutat dinamica colaborării militare, aflată anul acesta la un nivel deosebit de intens și a subliniat importanța cooperării aprofundate dintre România și Marea Britanie. Cele două părți au reafirmat angajamentul de consolidare a Parteneriatului Strategic inclusiv prin identificarea unor noi oportunități de acțiune sectorială”, se arăta într-un comunicat al MAE.

Tudose: Mâine vom semna un contract cu o firmă americană, care va produce armament în România CITEȘTE ȘI Tudose: Mâine vom semna un contract cu o firmă americană, care va produce armament în România

De asemenea, ministrul român al afacerilor externe a reafirmat în cadrul întrevederii rolul comunității românești din Marea Britanie, componentă semnificativă a relației bilaterale, și importanța pe care Guvernul României o acordă protecției drepturilor cetățenilor săi din Marea Britanie, în contextul negocierilor privind retragerea Marii Britanii din UE. Astfel, a fost evidențiat gradul ridicat de integrare al comunității românești în societatea britanică, precum și valoarea adăugată pe care această comunitate o aduce țării gazdă.

Chiar în seara sosirii în România, Boris Johnson a scris pe Twitter că se află la București pentru a-l asigura pe omologul său român Teodor Meleșcanu că relațiile româno-britanice vor și mai puternice după ieșirea Marii Britanii din UE. "Mă aflu la București în această seară, pentru a-l asigura pe ministrul de Externe român Teodor Meleșcanu că legăturile dintre Marea Britanie și România vor fi chiar și mai puternice după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană", a scris Boris Johnson pe Twitter, postând și o fotografie alături de Teodor Meleșcanu.

Într-un interviu acordat Agerpres, ministrul britanic de Externe a afirmat că "Am fi nebuni (autoritățile britanice – n.r.) să îi lăsăm pe românii din Marea Britanie să plece înapoi în România" și că aceștia "nu ar trebui să fie deloc îngrijorați" în legătură cu situația lor după Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
boris johnson
brexit
marea britanie
cota unica de impozitare
cota unica 16%
mae
teodor melescanu