Tiberiu Urdăreanu l-a denunțat pe Orban la DNA, apoi l-a înregistrat pentru a avea probe

Tiberiu Urdăreanu l-a denunțat pe Orban la DNA, apoi l-a înregistrat pentru a avea probe
scris 20 apr 2016

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI, l-a denunțat pe Ludovic Orban la DNA, apoi l-a înregistrat din proprie inițiativă și a dus înregistrările la procurori pentru susținerea afirmațiilor sale, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

“Înregistrările au fost depuse la DNA după ce au fost făcute de Urdăreanu din proprie inițiativă, pentru susținerea afirmațiilor făcute în denunțul depus la DNA împotriva lui Orban”, au spus sursele citate, pentru agenția News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu este judecat, din decembrie 2015, la Tribunalul București, în dosarul în care este acuzat și primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, pentru fapte de corupție privind un contract de management al traficului în Iași, în valoare de aproape 70 de milioane de lei, atribuit asocierii UTI – SC Information Business Consulting SRL în schimbul a 10 la sută din valoarea contractului.

După ce a fost pus sub acuzare de către procurorii DNA, Tiberiu Urdăreanu a colaborat cu anchetatorii, în speranța că va primi o pedeapsă mai mică. Așa ar fi ajuns Urdăreanu să îl denunțe pe Ludovic Orban, iar petnru a avea dovada acuzațiilor la adresa deputatului liberal, atunci candidat al PNL la Primăria Capitalei, la înregistrat când acesta spunea că ar avea nevoie de 50.000 de euro pentru campania sa electorală, bani care să ajungă la persoane cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, au mai spus sursele citate.

Ludovic Orban a fost acuzat și pus sub control judiciar în 11 aprilie, iar în aceeași zi liberalul a anunțat că își retrage candidatura la Primăria Capitalei și demisionează din funcțiile de prim-vicepreședinte PNL și vicepreședinte al Camerei Deputaților.

TABEL Guvernul își dezvăluie salariile. Cât câștigă \ CITEȘTE ȘI TABEL Guvernul își dezvăluie salariile. Cât câștigă "în mână" premierul, șeful de cabinet și consilierii

O săptămână mai târziu, în 19 aprilie, au fost citați să dea declarații de martor la DNA Cozmin Gușă, unul dintre acționarii Realitatea Media, și Sorin Oancea, patronul B1 TV.

Cozmin Gușă a declarat că le-a spus procurorilor că televiziunea Realitatea nu a cerut, nu a primit și nu i s-a oferit vreun ban pentru campania lui Orban. Gușă a precizat că în 24 martie a discutat cu Ludovic Orban despre campania acestuia la Primăria Capitalei și atunci i-a spus că are șansa a doua, întrucât partidul nu îl sprijină, dar nu au discutat depsre bani.

Sorin Oancea, acționar la B1 TV, a declarat că le-a spus procurorilor că s-a întâlnit cu Ludovic Orban în vinerea dinaintea chemării deputatului liberal la DNA, dar că nu au discutat despre bani, precizând că el crede că este vorba de o răzbunare politică, în care este trasă și televiziunea “absolut degeaba”.

“Părerea mea este că este o chestiune personală, că este o răzbunare, este vorba de oameni de afaceri, oameni politici și suntem trași și noi absolut degeaba”, a declarat Oancea.

Ludovic Orban este acuzat că, în luna martie, a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

“Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban Ludovic o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată procurorii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tiberiu urdareanu
uti
ludovic orban
pnl