Armata rusă a afirmat că a întreprins un atac cu drone în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva portului Reni, situat pe Dunăre în sudul Ucrainei, la frontiera cu România, transmite AFP.
″În această noapte, forțele aeriene ruse au executat o lovitură grupată cu drone asupra unor depozite de carburant utilizate pentru reaprovizionarea echipamentelor militare ucrainene, în portul Reni″, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova.
Acesta a dat asigurări că obiectivul loviturii a fost ″atins″ și toate țintele lovite.
Potrivit biroului procurorului general al Ucrainei, ″inamicul a atacat infrastructuri industriale civile din regiunea Dunării″. ″Atacul a făcut doi răniți, care au fost spitalizați″, a indicat pe Telegram sursa citată.
Portul dunărean Reni se află la câțiva kilometri de Galați.
Ministrul Apărării Naționale (MApN) din România, Angel Tîlvăr, a declarat, după atacurile rusești din regiunea Odesa, că structurile cu responsabilități ale MApN au monitorizat în timp real situația generată de atacuri, despre care a afirmat că ”nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”. Ministrul a condamnat atacurile, considerându-le ”nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.
CITEȘTE ȘI Ce măsuri fiscal-bugetare a trimis Guvernul la Bruxelles”Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina de către Federația Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar. Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.
El a precizat că Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.