Românii au transmis un mesaj și au răspuns ideii de redefinire a familiei în Constituție prin absență. Guvernul a alocat peste 35 milioane euro. Un alt vot, din 2009, pentru un Parlament redus este și astăzi ignorat

Românii au transmis un mesaj și au răspuns ideii de redefinire a familiei în Constituție prin absență. Guvernul a alocat peste 35 milioane euro. Un alt vot, din 2009, pentru un Parlament redus este și astăzi ignorat
scris 7 oct 2018

UPDATE ora 22.32 Prezenta la vot la referendumul de modificare a Constituției în sensul redefinirii familiei este de 20,41%, numărul votanților fiind de 3.731.704 la ora 21.00, atunci când au fost închise urnele, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central (BEC). Referendumul era valid dacă prezența la vot ar fi fost de minimum 30%, iar cel puțin 25% dintre cei care participă votează „Da”.

Știrea inițială: Prezența la vot la referendumul de redefinire a familiei, organizat în acest weekend, pe parcursul a două zile, este sub 20%, iar referendumul va fi invalidat, conform datelor centralizate de opoziție și prezentate în această seară. Guvernul a alocat peste 35 milioane euro pentru acest referendum. România a mai trecut, în 2009, printr-un referendum, pentru un Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300 de persoane. La acel moment, prezența a depășit 50%, dar rezultatul votului este și astăzi ignorat.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform datelor indicate de opoziție, prezența la nivel național, la ora 21, este de 19,75%. 

FOTO Condamnarea la închisoare a lui Dragnea stârnește imaginația unor proprietari de restaurante pentru a-și aduce clienți: desert redus cu 42% (numărul de luni de închisoare) dacă este comandat spunând \ CITEȘTE ȘI FOTO Condamnarea la închisoare a lui Dragnea stârnește imaginația unor proprietari de restaurante pentru a-și aduce clienți: desert redus cu 42% (numărul de luni de închisoare) dacă este comandat spunând "cu executare"

Senatul, în calitate de for decizional al Parlamentului, a adoptat inițiativa cetățenească de revizuire a articolului 48 din Constituția României în sensul definirii familiei drept căsătoria între un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum este acum scris în Constituție. Modificarea Constituției mai trebuia însă aprobată și prin referendum național.

Numărul celor din diaspora care au votat la referendumul pentru revizuirea Constituției este mai mare decât la alegerile parlamentare din 2016, o singură secție de votare a avut prezență de 100%, în timp ce în patru secții, din care două din București, prezența a fost 0. Totodată, un singur județ, Suceava, a întrunit pragul minim de prezență de 30%, iar Covasna a fost județul cu cea mai mică prezență.

Un număr de 121.119 de români din diaspora au votat până duminică la ora 21:00, în condițiile în care votul din străinătate se încheie abia luni dimineață la ora 7:00. La alegerile parlamentare din 2016, numărul total al votanților sin diaspora a fost de 106.038.

O singură secție a avut prezență de sută la sută, în localitatea Sartăș, din județul Alba.

Singurul județ care a întrunit pragul de prezență de 30% a fost Suceava, cu 30,67%, în timp ce județul cu cea mai mică prezență a fost Covasna, cu 8,50%.

Sunt 4 secții cu prezență de 0% din punct de vedere al listelor permanente, existând însă persoane care au votat pe lista suplimentară. Două astfel de secții sunt din București, iar celelalte două sunt din Iași și din Harghita.

Cei mai mulți votanți pe liste suplimentare au fost la o secție din Iași - 1013.

viewscnt
Afla mai multe despre
referendum
familiei
constitutia