Peste 1.000 de persoane și 40 de firme s-au înscris pe platforma GovITHub

Peste 1.000 de persoane și 40 de firme s-au înscris pe platforma GovITHub
scris 18 aug 2016

Peste 1.000 de persoane s-au înscris pe platforma GovITHub, deschisă în urmă cu două săptămâni, pentru a contribui la proiecte open-source de guvernare electronică, iar 40 de firme și-au exprimat interesul de a susține programul și de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice, arată datele Guvernului.

Din cele peste 1.000 de persoane înscrise vor fi aleși 10 bursieri de către o comisie de specialiști IT.

Urmărește-ne și pe Google News

La începutul lunii august, Guvernul a anunțat că va oferi o bursă lunară de 2.000 euro, pe o perioadă de 6 luni, specialiștilor IT care doresc să se implice în eficientizarea administrației publice, a anunțat, joi, premierul Dacian Cioloș. Acesta a făcut totodată apel la tinerii din IT care vor să facă voluntariat în acest sens și a lansat platforma www.ithub.gov.ro. Numărul total de burse este însă limitat la 10.

GovITHub este o platformă de interacțiune dintre Guvern, hub-uri IT, incubatoare de afaceri, ONG-uri, fonduri de investiții și companii private cu scopul promovării reciproce și sprijin pentru proiectele cu potential concepute în cadrul acestei platforme.

Conform Guvernului, specialiști din mediul IT – programatori, designeri, manageri de proiect, antreprenori în domeniu etc.- sunt chemați să se alăture decidenților din administația publică centrală pentru a încerca simplificarea interacțiunii cu cetățenii prin digitalizare, dar și pentru a aduce un plus de inovație în acest domeniu dezvoltând servicii noi sau lucrând la îmbunătățirea celor existente.  

EXCLUSIV ASF a propus asigurătorilor un \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ASF a propus asigurătorilor un "gentlemen’s agreement": comision plafonat contra zero creșteri de preț RCA

Peste 1.000 de persoane și 40 de firme s-au înscris pe platforma GovITHub

Acești specialiști vor deveni membrii GovITHub și vor participa direct în implementarea proiectelor GovITHub. Membrii GovITHub vor fi selectați pe durata a 6 luni, în regim de voluntariat de 8 ore/saptamână sau de fellowship - poziție remunerată competitiv, full-time, la București cu bursa amintită.

FOTO Apartamente de vânzare în Vila Sparta din Florența, unde a locuit Regina Elena, mama Regelui Mihai CITEȘTE ȘI FOTO Apartamente de vânzare în Vila Sparta din Florența, unde a locuit Regina Elena, mama Regelui Mihai

Membrii aleg pentru reprezentare Comitetul GovITHub (CoRe), format din antreprenori, experți și membri ai administrației. CoRe se reunește o dată pe lună pentru a analiza stadiul proiectelor. De asemenea, CoRE realizează un raport anual pe care îl prezintă într-un eveniment public – ITagora.

Coordonarea generală a programului este asigurată de către Consiliul GovITHub din care fac parte vectori de imagine din comunitățile țintă și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului.

LISTA datornicilor la RA-APPS: Firme, partide, fundații, avocați, primari și o ambasadă cu restanțe de peste 30 milioane lei. Alți foști chiriași sunt în instanță pentru 100 milioane lei CITEȘTE ȘI LISTA datornicilor la RA-APPS: Firme, partide, fundații, avocați, primari și o ambasadă cu restanțe de peste 30 milioane lei. Alți foști chiriași sunt în instanță pentru 100 milioane lei

Există și un prim consiliu interimar al programului, alcătuit din Florin Talpeș (BitDefender), Radu Georgescu (GECAD), Bogdan Iordache (HowToWeb), Andrei Avadanei (DefCamp), Dan Nechita (Cancelarie), Radu Puchiu (Cancelarie).

Consiliul va avea ca atribuții: selecția membrilor (atât bursieri, cât și voluntari), prioritizarea propunerilor de proiecte, consolidarea programului (definirea regulilor de organizare internă, asigurarea transparenței și a deschiderii programului, monitorizarea progresului).

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
bursa
specialisti
it
2.000 euro
administratie
platforma
govithub