“Rețeaua Soros” s-a înscris în campania electorală din Ungaria și vrea să plătească "mii de oameni" pentru a influența alegerile, a spus prim-ministrul Ungariei Viktor Orban vineri, în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de radio Kossuth, relatează agenția de presă maghiară MTI.
Orban și-a reluat atacurile la adresa miliardarului american de origine maghiară George Soros, pe care l-a acuzat că vrea să “destabilizeze și să slăbească guvernele care iau atitudine împotriva aducerii musulmanilor”.
Șeful guvernului din țara vecină a declarat că se așteaptă ca rețeaua Soros să facă propagandă în Ungaria, să consolideze ONG-urile, "să plătească sute, chiar mii de oameni", iar pentru perioada alegerilor să înființeze așa-numite centre civile în diferite părți ale țării, care să funcționeze ca partidele în timpul campaniilor electorale.
CITEȘTE ȘI DOCUMENTE ARHIVĂ România Mare, parte a Statelor Unite ale Europei Centrale și de Est, o confederație - tampon între Germania și Rusia concepută pe modelul SUAPotrivit lui Orban, “viziunea” lui Soros a fost acceptată de către Parlamentul European (PE), care face presiuni asupra Consiliului European ca premierii din cadrul UE să consolideze decizia PE de colonizare.
Rețeaua Soros vrea desființarea gardului (de la frontiera Ungariei – n.r.), nu vrea ca națiunile să fie despărțite de frontiere, vrea să obțină ca maghiarii să se bucure de sosirea unor oameni cu o cultură diferită de a lor, cărora să le dea bani, a spus Orban, citat de MTI.
Premierul ungar nu a precizat cine anume ar face parte din rețeaua Soros, însă a declarat că au fost mobilizate toate mijloacele statului pentru a indentifica modul de funcționare și influența “mașinăriei Soros”.
Luna trecută, Soros a răspuns pentru prima dată acuzațiilor lansate împotriva sa de guvernul de la Budapesta, pe care le-a catalogat drept mincinoase. Mesajele transmise de Cabinetul condus de Viktor Orban conțin “minciuni și distorsiuni”, fiind de natură să trezească sentimente anti-musulmane, a arătat Soros.
Investitorul, devenit celebru în 1992, când a câștigat 1 miliard de dolari după ce a pariat împotriva aprecierii lirei sterline, este, de mai mult timp, ținta atacurilor politice în Ungaria și în alte state din regiune.
Recent, autoritățile de la Budapesta au lansat o “consultare națională” cu privire la un presupus plan al lui Soros de a forța țările europene să accepte un milion de imigranți pe an, imigranți care ar urma să primească, fiecare, mii de euro de la investitorul american.
De asemenea, Orban îl acuză pe Soros că se află în spatele unor eforturi de denigrare a Ungariei în rândul instituțiilor europene. În octombrie, premierul ungar a anunțat că a solicitat serviciilor secrete să cartografieze rețelele finanțate de „imperiul” celui pe care îl consideră un atac la securitatea națională.
Serviciile de informații ungare ar urma să facă evaluări legate de eforturile lui Soros de a influența instituțiile Uniunii Europene să sancționeze Ungaria, în vederea împingerii țării către o politică a "amestecului de populații" vizată la nivel continental.