Kelemen Hunor explică de ce a revenit asupra deciziei de a candida la Președinție

Kelemen Hunor explică de ce a revenit asupra deciziei de a candida la Președinție
Profit.ro
Profit.ro
scris duminică, 09:49

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, explică de ce a revenit asupra deciziei privind o candidatură la Președinția României și de ce candidează după ce afirmase că nu va mai candida.

Reprezentantul UDMR, care intră pentru a patra oară în cursa pentru președinția României, explică faptul că, dacă alegerile ar fi fost decalate, și-ar fi menținut decizia. „Trebuie să ții cont de context și trebuie să ții cont de voința comunității politice pe care o conduci”, argumentează reprezentantul comunității maghiare, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
SUA decide noi restrângeri în relațiile comerciale cu China CITEȘTE ȘI SUA decide noi restrângeri în relațiile comerciale cu China
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Cred că aici (în emisiunea Insider Politic – n.r.) am spus prima dată că nu mă mai interesează, nu mă ambiționează (o candidatură la funcția supremă în stat – n.r.). colegii mi-au dat sarcină și când ești președintele UDMR părerile tale, indiferent cât de argumentate sunt, sigur rămân extrem de importante, dar ai o responsabilitate față de comunitatea ta. Și fiind aceste alegeri foarte apropiate, în trei duminici, prezidențiale, parlamentare, iarăși prezidențiale au zis că trebuie să duc eu această misiune și eu am acceptat argumentele lor și am pus în paranteză opțiunea mea, sau dorința mea sau punctul meu de vedere fiindcă eu fac, în acest moment, a patra oară intru în această competiție, știu cu ce se mănâncă, știu cum se face”, a afirmat Kelemen Hunor în emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima Tv.

Liderul UDMR a precizat că, atunci când a anunțat că nu va mai candida la președinția României, a crezut că alegerile pentru funcția supremă în stat vor fi decalate.

„Dacă ar fi fost în septembrie, găseam o altă soluție și aveam timp să facem două campanii diferite. Trebuie să ții cont de context și trebuie să ții cont de voința comunității politice pe care o conduci. (...) dacă nu ai candida, de fapt rămâi izolat.  Rămâi izolat, nu poți să ridici anumite probleme, anumite subiecte, nu poți să arăți preocupările comunității tale, alegătorilor tăi și din acest punct de vedere este logic că avem candidat la prezidențiale”, a explicat Kelemen.

viewscnt
Afla mai multe despre
kelemen hunor
udmr