Campania Kamalei Harris a cheltuit în august de aproape trei ori mai mult decât cea a lui Donald Trump

Campania Kamalei Harris a cheltuit în august de aproape trei ori mai mult decât cea a lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:27

Campania electorală a Kamalei Harris a cheltuit de aproape trei ori mai mulți bani decât a făcut-o cea a rivalului său, Donald Trump, în august, reducând avantajul financiar al democraților înaintea alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie, potrivit declarațiilor financiare depuse vineri, transmite Reuters.

Cele două campanii intră în ultima parte a unei curse prezidențiale extrem de strânse, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Harris, vicepreședintele SUA care și-a lansat campania în iulie, când președintele Joe Biden și-a încheiat propria candidatură de realegere și a susținut-o, a dezvăluit Comisiei Electorale Federale cheltuieli de 174 de milioane de dolari luna trecută.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Campania fostului președinte republican Trump a raportat separat cheltuieli de 61 de milioane de dolari.

Deși avantajul financiar al lui Harris o va ajuta să facă reclame la televiziune până la alegeri, s-ar putea să nu îi ofere victoria. Cei doi candidați sunt la egalitate de multe sondaje, inclusiv în statele indecise care ar putea determina câștigătorul.

VIDEO Discuție între Marcel Ciolacu și Nicușor Dan privind construcții presupus ilegale. Premierul: Nu putem să le demolăm, trăiesc oameni acolo! Primarul: Trebuie să nu mai mergem așa! CITEȘTE ȘI VIDEO Discuție între Marcel Ciolacu și Nicușor Dan privind construcții presupus ilegale. Premierul: Nu putem să le demolăm, trăiesc oameni acolo! Primarul: Trebuie să nu mai mergem așa!

În cursa prezidențială din 2016, Trump a învins-o pe Hillary Clinton, în ciuda faptului că a strâns mai puțini bani decât democrata.

În august, Harris și Trump au spus fiecare că majoritatea cheltuielilor lor au fost pentru reclame, cu sume mai mici plătite pentru mitinguri, călătorii și salariile personalului de campanie.

Campania lui Harris a mai raportat că a făcut o donație de 75.000 de dolari către Detroit Unity Fund, o organizație non-profit care lucrează pentru a crește prezența alegătorilor de culoare în Michigan, un câmp de luptă major în alegerile din acest an.

Parlamentarii americani nu reușesc să extindă bugetul, existând riscul de \ CITEȘTE ȘI Parlamentarii americani nu reușesc să extindă bugetul, existând riscul de "shutdown"

Intrarea lui Harris în cursă, la doar câteva săptămâni după ce Biden a avut performanțe slabe într-o dezbatere împotriva lui Trump, a alimentat o creștere a donațiilor către campania ei, care s-a încheiat în august cu 235 de milioane de dolari, puțin peste ceea ce avea la începutul lunii.

Campania lui Trump și-a redus soldul și a încheiat luna august cu 135 de milioane de dolari, cu aproximativ 17 milioane de dolari mai puțin decât la începutul lunii.

Harris și Trump anunțaseră anterior un total de strângeri de fonduri pentru august care includea conturile partidelor lor politice.

Pentru rapoartele oficiale ale campaniei către Comisia Electorală Federală, Harris a declarat că a strâns 190 de milioane de dolari în luna august, iar Trump a raportat că a primit 45 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
kamala harris
donald trump