Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a lansat proiectul pentru alegerile prezidențiale în care propune investiții publice de 155 de miliarde de euro în următorii 5 ani, din care 10 miliarde de euro anual în industrie. Dacă va fi ales președinte, Marcel Ciolacu promite scutirea de impozit pe salariul minim pentru tinerii sub 26 de ani, respectiv scutirea pe o perioadă de 3 ani, de la plata impozitului pe profit sau pe cifra de afaceri pentru românii din diaspora.
Un sindicat care reprezintă muncitorii aflați în grevă ai Boeing este ”angajat activ în discuții indirecte” cu producătorul de avioane, discuții facilitate de secretarul american interimar al Muncii, Julie Su, transmite Reuters.
Alegătorii din Republica Moldova se îndreaptă duminică spre urne pentru a vota în cadrul unui referendum care va stabili dacă țara ar trebui să își înscrie aspirațiile europene în Constituție. Sondajele actuale indică o majoritate fragilă în favoarea schimbării, dar diverse provocări - inclusiv dezinformarea rusă și repercusiunile economice ale invaziei la scară largă a Ucrainei - înseamnă că rezultatele sunt departe de a fi sigure. Așadar, ar fi posibil ca alegătorii din Moldova să-i surprindă pe cei care le urmăresc referendumul, așa cum au făcut-o alegătorii britanici în 2016? se întreabă, într-un articol de opinie publicat de POLITICO, Benton Coblentz, membru al Proiectului Truman de Securitate Națională și candidat la un master în administrație publică la Princeton School of Public and International Affairs.
Câinii de urmă de la Aeroportul Chișinău au muncit din greu în ultimele luni, căutând bani care ar putea fi dovezi ale ingerinței Rusiei în politica moldovenească, relatează BBC.
Peste 100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova și-au exercitat deja dreptul la vot, pe teritoriul țării, în cadrul celor două scrutine, în primele două ore de la deschiderea urnelor. Aceștia urmează să-și aleagă viitorul președinte, dar și să decidă dacă vor modificarea Constituției în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova din 2020, a devenit unul dintre cei mai admirați lideri din această zonă a Europei de Est, cândva guvernată direct sau puternic controlată de Uniunea Sovietică. Dacă, așa cum se preconizează în sondajele de opinie, va câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale din 20 octombrie și se va impune în turul al doilea din 3 noiembrie, își va consolida reputația de reformator rar, care s-a dovedit capabil să învingă sistemul post-sovietic mult prea comun de corupție extremă condusă de oligarhi, comentează The Economist.
Peste 3,3 milioane de moldoveni sunt așteptați la secțiile de vot, duminică. Aceștia urmează să-și aleagă viitorul președinte, dar și să decidă dacă vor modificarea Constituției în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacționat, sâmbătă, în social media, după ce reședința sa privată din Caesarea a fost vizată de o dronă. Netanyahu a notat, pe X, că Iranul și acoliții săi vor „plăti un preț greu”, adăugând că Israelul va continua să „elimine teroriștii și pe cei care îi trimit”.
Miniștrii Apărării din Grupul celor Șapte (G7) susțin "calea ireversibilă a Ucrainei către integrarea euro-atlantică deplină, inclusiv aderarea la NATO", se arată într-un comunicat dat publicității sâmbătă, potrivit Reuters.
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că el nu va mai face niciodată o coaliție cu PSD. ”Atunci când nu mai ții cont de nimic altceva decât de politicianism și de îndeplinirea unui obiectiv electoral, pentru mine, PSD, într-o relație de colaborare viitoare, nu mai există”, susține Ciucă.