Peste 100.000 de persoane au votat în Moldova în primele două ore de la deschiderea urnelor

Peste 100.000 de persoane au votat în Moldova în primele două ore de la deschiderea urnelor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:30

Peste 100.000 de cetățeni ai Republicii Moldova și-au exercitat deja dreptul la vot, pe teritoriul țării, în cadrul celor două scrutine, în primele două ore de la deschiderea urnelor. Aceștia urmează să-și aleagă viitorul președinte, dar și să decidă dacă vor modificarea Constituției în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Majoritatea, peste 51%, sunt femei. Cea mai activă categorie de vârstă este 56-65 ani. În afara țării au votat peste 9.000 de persoane, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Comisia Electorală Centrală a raportat că toate secțiile de votare din țară și-au început activitatea la ora 7:00, inclusiv cele 30 de secții organizate pentru alegătorii din stânga Nistrului, unde procesul de vot a început fără incidente.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
The Economist: Maia Sandu îndrăznește să țină piept Rusiei. Un David femeie contra Goliat-ului Putin CITEȘTE ȘI The Economist: Maia Sandu îndrăznește să țină piept Rusiei. Un David femeie contra Goliat-ului Putin

Alegătorii sunt așteptați la 2 219 secții de votare, dintre care 1 988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului. Și 231 de secții de vot deschise în afara țării, în 37 de țări pentru alegătorii din diasporă, 3 dintre acestea fiind dedicate votului prin corespondență, potrivit newsmaker.md.

În listele electorale de bază sunt incluși 2 714 239 de alegători. Pentru aceste scrutine au fost tipărite peste 7,3 milioane de buletine de vot, dintre care 1,7 milioane au fost distribuite secțiilor din afara țării. Buletinele de vot au fost tipărite și în limbile minorităților naționale, inclusiv în ucraineană, bulgară, găgăuză, rusă și romani.

 


 

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri moldova
referendum moldova