Poliția va debloca parole și recupera informații, inclusiv cele șterse, din orice terminal mobil

Poliția va debloca parole și recupera informații, inclusiv cele șterse, din orice terminal mobil
scris 30 mar 2017

Poliția Română a cumpărat aplicații software și sisteme informatice portabile care vor putea debloca parole și recupera informații, inclusiv cele șterse, din orice terminal mobil. Cu un preț total de 960.628 lei, fără TVA, cele 38 de aplicații software pentru percheziții informatice și 38 de sisteme informatice portabile de tip forensic vor fi livrate până la finele lunii aprilie, conform datelor instituției.

Prețul licitației a fost estimat la 1,28 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News

Furnizorii echipamentelor și aplicațiilor software sunt Dataware Consulting - 531.085,10 lei, Pragma Computers - 343.218,61 și Chrome Computers - 86.324,98 lei.

Aplicația software va permite extragerea de date din terminale precum Apple, Samsung, Asus, Acer, BlackBerry, Huawei, Lenovo, LG, Nokia, Philips, Motorola, Vertu, ZTE sau Sony, inclusiv replicile chinezești.

În total, 8.700 de dispozitive mobile vor putea fi decodate de soft-ul Poliției.

De asemenea, aplicația va fi capabilă să exporte/transfere agenda de telefon, SMS, MMS, email, IM, calendar, jurnal de apeluri, date despre aplicațiile din telefon, fotografii, video, muzică, sunete, date acumulate în browser internet și a altor fișiere.

Poșta mai face un pas spre online. Operatorul a lansat un serviciu care trimite cărți poștale personalizate direct de pe telefonul mobil sau din fața calculatorului CITEȘTE ȘI Poșta mai face un pas spre online. Operatorul a lansat un serviciu care trimite cărți poștale personalizate direct de pe telefonul mobil sau din fața calculatorului

Aplicația va suporta cel puțin 2.400 de modele de dispozitive mobile pentru deblocare parole/ecran pin și/sau funcțiile de ocolire a măsurilor de siguranță.

În plus, angajații Poliției Române vor putea exporta/transfera cu ajutorul aplicației date ascunse sau șterse din jurnalul de apeluri, mesaje text (SMS), contacte din agendă, imagini și geolocații și vor putea detecta aplicații malițioase instalate în dispozitivele mobile.

“Software-ul (…) va suporta permanent update-uri pentru ultimele modele de dispositive mobile apărute pe piață”, se precizezează la finalul documentației.

viewscnt
Afla mai multe despre
politia romana
software
parole
telefoane
deblocare