Poliția de Frontieră are 14 oferte - identificarea și urmărirea navelor cu activități ilegale de trafic la Marea Neagră

Poliția de Frontieră are 14 oferte - identificarea și urmărirea navelor cu activități ilegale de trafic la Marea Neagră
scris 11 iun 2021

Poliția de Frontieră a primit 14 oferte pentru mentenanța evolutivă a sistemului de supraveghere SCOMAR, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoașterea și identificarea navelor care desfășoară activități ilegale de trafic la Marea Neagră. Cu o durată de 18 luni, contractul a fost estimat la 60,5 milioane de lei, fără TVA.

Ofertele, conform datelor remise pentru Profit.ro, au fost depuse de Hensoldt Optronics GmbH, Indra Systemas, General Dynamics Mission Systems Italy, Airbus Defence and Space Romania și Aerostar, precum și asocierile formate din Magal Security Systems și Magal Security Sisteme, Civitas Systems (lider), Magus Protect Technologies și Electro Optic Components, Prime Telecom, Agro-Ind Management și Advantech Wireless Technologies, Altimate, UTI Facility Management, Certsign și Trident Servicii și Mentenanță, Elbit Systems C4I and Cyber Ltd (lider) și Elbit Systems Ltd, Thales System Romania (lider) și Thales Las France, Inetum Romania și Informatica EL Corte Ingles, Starc4sys (lider), Interactive Systems&Business Consulting și Casa Invest, respectiv Trencadis Corp (lider) și Elcos Proiect.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit anunțului, autoritatea contractantă va achiziționa 4 radare, 7 echipamente optoelectronice, o soluție informatică integrată SCOMAR, 10 link-uri radio, o soluție de tip DMZ, 10 upgrade-uri sistem securitate perimetrală turnuri comunicații SCOMAR, 25 echipamente de climatizare, 3 sisteme de electroalimentare, 10 servicii de expertiză tehnică pentru turnuri SCOMAR, 6 lucrări de consolidare turnuri de comunicații SCOMAR și anexe, precum și o lucrare de proiectare și execuție lucrări de reabilitare sediu SCOMAR.

Francezii de la Thales capitalizează subsidiara din România. Un centru de inginerie a fost deschis în Capitală în urmă cu doi ani CITEȘTE ȘI Francezii de la Thales capitalizează subsidiara din România. Un centru de inginerie a fost deschis în Capitală în urmă cu doi ani

"În activitățile specifice de supraveghere a frontierei, Poliția de Frontieră utilizează la nivelul Gărzii de Coastă sistemul integrat de supraveghere la Marea Neagra - SCOMAR, care permite detectarea timpurie, urmărirea, recunoașterea și identificarea navelor care desfășoară activități ilegale de trafic la Marea Neagră. Din punct de vedere tehnic, sistemul SCOMAR este un sistem complex, rezultat din integrarea mai multor subsisteme formate din mai multe tipuri de senzori și echipamente de procesare a datelor de interes operativ (subsistemul radiolocație, subsistemul de supraveghere, subsistemul informatic integrat, subsistemul comunicații, subsistemul infrastructura format din sediul CCC, turnurile de comunicații, sheltere, echipamentele de electroalimentare și climatizare, subsistemul securitate perimetrală)", se arată într-un anunț al autorității contractante.

Sistemul SCOMAR a fost dat în exploatare începând cu anul 2009, parte din infrastructura de comunicații fiind implementată în anul 2007.

SURPRIZĂ ZebraPay, cu cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, vine la bursă CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ ZebraPay, cu cea mai mare rețea de Stații de Plată de tip self-service din România, vine la bursă

Subsistemele stațiilor de senzori detectează, identifică și urmărește navele suspecte, folosind funcțiile radarului și ale senzorilor optoelectronici, prin transmiterea imaginilor video sau semnalelor obținute către Centrul de Comandă și Control (CCC), unde amenințarea este analizată și apreciată, astfel încât să fie dispuse măsurile necesare pentru interceptare și/sau de salvare, de la caz la caz de către structurile special destinate", se mai spune în anunț.

La momentul actual, atât pentru senzorii de supraveghere, cât și pentru infrastructura de comunicații și tehnologia informației (inclusiv pentru aplicație) au fost definite anumite cerințe operaționale care nu pot fi soluționate prin intermediul soluțiilor existente.

"Asigurarea funcționării continue a acestui sistem, precum și implementarea cerințelor operaționale noi, presupune un proces de mentenanța evolutivă a soluțiilor tehnice existente, prin implementarea unor tehnologii de ultimă generație în conformitate cu cerințele operaționale. Prin mentenanța evolutivă a sistemului SCOMAR se va asigura posibilitatea de a răspunde la presiunile imediate și neprevăzute, exercitate de migrația ilegală și criminalitatea transfrontalieră, precum și a riscurilor la adresa securității frontierelor externe ale UE", se mai arată în anunț.

viewscnt
Afla mai multe despre
poliția de frontieră
licitatie
oferte