Piața echipamentelor care comunică între ele ajunge la 750.000 unități în acest an

Piața echipamentelor care comunică între ele ajunge la 750.000 unități în acest an

Sursa foto: Laszlo Raduly

scris 7 oct 2015

Piața serviciilor care permit conectarea automată a echipamentelor (M2M – Machine to Machine) va atinge 750.000 de SIM-uri la finele acestui an, conform estimărilor prezentate de Vodafone Romania.

“Piața a crescut de la an la an și, potrivit analiștilor, operatorii locali vor conecta prin intermediul noilor tehnologii de comunicați, până la finele acestui an, un număr 750.000 de echipamente. Vodafone Romania va avea o cotă de 65% din această piață. Din totalul pieței, 90% va fi reprezentată de echipamente din zona utilităților”, a afrmat directorul Diviziei Enterprise Business Unit a Vodafone Romania, Markus Lause, într-o conferință de presă.

Urmărește-ne și pe Google News

Primele servicii M2M au fost lansate de Vodafone Romania în octombrie 2013.

"Credem că segmentul M2M are un potențial de dezvoltare foarte ridicat în următorii ani. Firmele caută în permanență modalități pentru optimizarea costurilor și astfel de tehnologii sunt o soluție", a spus Lause

Operatorul a lansat, miercuri, sub brandul Industria 4.0, noul portofoliu de servicii de comunicații pentru companii, care include soluții de gestionarea online a stocurilor, supraveghere video și managementul flotei auto.

Prin M2M se înțelege conectarea unor echipamente aflate în diverse locații la internet și rețele private de comunicații și intergrarea lor în procesele interne ale unei companii.

Una din noile soluții din portofoliul Vodafone Romania este Connected Cabinets, care permite gestionarea constantă a stocurilor printr-o platformă online, care poate fi accesată și de pe telefonul mobil și care poate transmite, spre exemplu, informații despre temperatura și greutatea produselor din frigidere și vitrine frigorifice.

Cu Digital Media Signage, companiile pot comunica și gestiona conținutul media digital pe ecranele pe care le dețin. De asemenea, serviciul permite monitorizarea interesului clienților și implicarea acestora pentru conținutul de tip advertising afișat.

Serviciul Supraveghere Video permite, prin intermediul unei platforme securizate, controlul video în orice moment în timp real, prin orice terminal.

Managed Asset Tracking asigură vizualizarea în timp real a poziției unei flote auto și optimizarea traseelor de distribuție, cu impact asupra vânzărilor și consumului de carburanți.

Vodafone Romania este al doilea jucător local de telefonie mobilă după numărul de clienți și cifra de afaceri la finele anului 2014.

Parte a grupului britanic Vodafone, operatorul român avea 8,8 milioane de clienți la finele lunii iunie, când veniturile au atins 166,8 milioane de euro, cu 5,7% mai mult față de iunie 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
m2m
piata
estimare