Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a primit mai multe oferte pentru furnizarea de echipamente IT (router și firewall) destinate protecției rețelelor de date ale instituției și beneficiarilor acesteia, cele două contracte fiind estimate la 13,05 milioane de euro, fără TVA, pentru doi ani.
Pentru echipamentele de tip firewall, licitație estimată la 5,66 milioane de euro, fără TVA, ofertanții sunt Datanet Systems, Quality Business Solutions, Felix Telecom, ETA2U, Concept Electronics, Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), Orange Romania, Regia Autonomă Rasirom, Certsign și asocierile formate din Marctel S.I.T. și ICS Net, respectiv Nova Tech Integrated Solutions și Maguay Computers.
“În urma evaluării candidaturilor depuse și finalizate în data de 08.07.2019 au fost calificați și selectați toți cei 11 candidați. Obiectul achiziției constă în furnizarea de echipamente securizate de tip firewall pentru telecomunicații speciale/infrastructuri critice. Echipamentele ce urmează a fi achiziționate vor fi utilizate pentru a asigura securitatea rețelelor de date din cadrul infrastructurilor de comunicații administrate de Serviciul de Telecomunicații Speciale”, transmite STS pentru Profit.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
La procedura pentru echipamente de tip router, estimată la 7,39 milioane de euro, fără TVA, s-au înscris Datanet Systems, Trencadis Corp, Felix Telecom, ETA2U, Concept Electronics, Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), Orange Romania, Dendrio Solutions și asocierea Marctel S.I.T. și ICS NET.
“Procesul de evaluare a candidaturilor depuse nu a fost finalizat până în prezent. Ca urmare, nu vă putem oferi informații cu privire la candidații calificați șiselectați în vederea invitării acestora în etapa a II-a a procedurii de achiziție. Obiectul achiziției constă în furnizarea de echipamente securizate de tip router pentru telecomunicații speciale/infrastructuri critice. Echipamentele de tip router ce urmează a fi achiziționate vor fi utilizate în scopul protecției rețelelor de date aparținând beneficiarilor Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și a rețelelor administrate de instituție”, se mai arată în răspunsul instituției.
CITEȘTE ȘI Afaceri și profit în creștere pentru o companie condusă de fostul șef al Consiliului de Securitate al Israelului. Din acționariatul subsidiarei locale a făcut parte și generalul Marcel Opriș, fostul șef al STSServiciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.
Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.
Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.