Operațiune: HeidelbergCement fuzionează în România cu alte trei companii, al căror business însumează aproape 100 milioane lei

Operațiune: HeidelbergCement fuzionează în România cu alte trei companii, al căror business însumează aproape 100 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 dec 2019

Subsidiara din România a producătorului german HeidelbergCement, unul din cei mai mari jucători de pe piața mondială de profil, va fuziona prin absorbție cu alte trei societăți pe care le controlează - Carpat Cemtrans, Carpat Beton Servicii Pompe și Recyfuel, potrivit unui document analizat de Profit.ro. În 2018, afacerile celor trei firme au însumat circa 95 milioane de lei.

Carpat Cemtrans a fost înființată în anul 2003, activează în domeniul transportului cimentului și a raportat afaceri de 74,3 milioane de lei în 2018. Compania este controlată de HeidelbergCement România - 99,071% și Recyfuel - 0,929%.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu afaceri de 15,3 milioane de lei în 2018, Carpat Beton Servicii Pompe activează în domeniul serviciilor de pompare și transport a betonului. Acționari sunt HeidelbergCement România - 99% și Recyfuel - 1%.

Consiliul Concurenței suspectează practici nelegale pe piața cimentului CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței suspectează practici nelegale pe piața cimentului

Specializată în pretratarea și livrarea deșeurilor pentru valorificare energetică în fabricile de ciment ale HeidelbergCement în România, Recyfuel a consemnat afaceri de 5,04 milioane de lei în 2018 și este controlată integral de subsidiara locală a HeidelbergCement.

"Centralizarea activității celor patru companii la nivelul unei entități va avea efecte pozitive, respectiv optimizarea și dezvoltarea activităților prin alocarea optimă a resurselor necesare și prin monitorizarea și controlul acestora la nivelul HeidelbergCement România printr-un management centralizat. Fuziunea va permite gestionarea mai eficientă a fondurilor necesare desfășurării activităților ce urmează a fi realizate prin raționalizarea operațiunilor de investiții, management, producție și comercializare a produselor în cadrul unei singure societăți", se arată în proiectul de fuziune.

Fuziunea va deveni efectivă începând cu 1 aprilie 2020.

HeidelbergCement România a consemnat în 2018 o cifră de afaceri de 945,7 milioane de lei, de la 890,5 milioane de lei în urmă cu un an, iar profitul net a crescut cu peste 10%, la 159,7 milioane de lei. Compania are aproape 1.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
heidelbergcement
fuziune
carpat cement