Subsidiara din România a grupului austriac S&T a depus singura ofertă pentru înlocuirea parțială a componentelor hardware care fac parte din Sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control a rovinietei (SIEGMCR), prezente în centrul de date al Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN). Contractul a fost estimat la 7,5 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 90 de zile.
"Sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control a roviniete generează un venit important, iar echipamentele prezente în centru de date CESTRIN sunt în afara perioadei de funcționare, fiind uzate atât moral cât și fizic. În cadrul unui centru de date, toate componentele cu durată de exploatare de peste 5 ani prezintă un risc alarmant de defect iremediabil, iar pentru CNAIR este vital ca SIEGMCR să funcționeze fără întreruperi", se arată în caietul de sarcini al licitației.
Prin instalarea noilor echipamente, SIEGMCR devine mai stabil și upgradat la noile standarde, urmând a fi preluate și cele 34 de sisteme de monitorizare video a vehiculelor în zona punctelor de trecere a frontierei amplasate pe drumurile naționale ce urmează a fi instalate, se mai spune în documentație.
CITEȘTE ȘI Viață scurtă: Braiconf, cel mai mare producător de cămăși din România, își concediază CEO-ul pentru neîndeplinirea obiectivelorS&T România, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C de pe piața locală, a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de 134,92 milioane de lei, de la 134,88 milioane de lei în 2017.
Compania a intrat pe minus în 2016, rezultat care s-a menținut și în 2017. Anul trecut, pierderea a atins 3,47 milioane de lei, de la 961.298 lei în 2017. La nivel international, grupul austriac S&T are aproximativ 3.800 salariați și operează în 25 de țări.