Numire surprinzătoare: Directorul executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost instalat la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum

Numire surprinzătoare: Directorul executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost instalat la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum
scris 23 nov 2017

Laurențiu Teodor Mihai, director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR), a fost instalat la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), una dintre cele mai importante instituții publice, care administrează fonduri de aproximativ 5 miliarde euro și avizează contracte cu spitale și medici, având în subordine casele județene de sănătate.

El a fost numit în funcție marți seara de premierul Mihai Tudose.

Urmărește-ne și pe Google News

În septembrie, premierul Tudose l-a demis pe Marian Burcea de la șefia CNAS.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate a fost atunci reținut de DNA în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu.

EXCLUSIV Jumătate din mașinile aduse în România, puse la vânzare, au probleme: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Jumătate din mașinile aduse în România, puse la vânzare, au probleme: "Cifrele ar trebui să dărâme mitul că mașinile care vin de afară au fost folosite de bunicuțe sau doctori". Care sunt mărcile cu cele mai multe nereguli și cum pot fi evitate

Laurențiu Teodor Mihai este director executiv al APMGR din mai 2011.

Înființată în 2009 la inițiativa unor producători de medicamente generice, Asociația reunește astăzi companiile Accord Healthcare, Amring Pharmaceuticals, Alvogen, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Infomed Fluids, Krka, Magistra CC, Medochemie, Mylan, Sandoz, Terapia, Teva, Zentiva.

Ultima poziționare publică a Asociației a fost la începutul acestei luni, când a avertizat, chiar prin vocea acestuia, că nivelul taxei clawback pe trimestrul al treilea al acestui an a crescut din nou, cu 25% față de aceeași perioadă a a anului trecut, situație care va duce la dispariția și mai multor medicamente ieftine de pe piață și la prăbușirea industriei farmaceutice locale.

În primăvară, el a participat la la PROFIT HEALTH.forum, cel mai important eveniment pe piața pharma, atenționând atunci că din România nu dispar doar medicamentele scumpe, ci și medicamentele generice ieftine.

Medicamentele generice sunt echivalente terapeutice ale produselor farmaceutice originale ale căror brevete au expirat.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai tudose
cnas