Ministrul Comunicațiilor reacționează și cere CEO-ului Telekom România să își rectifice declarația privind posibila absență de la licitația 5G: Îi recomand să fie mult mai riguros!

Ministrul Comunicațiilor reacționează și cere CEO-ului Telekom România să își rectifice declarația privind posibila absență de la licitația 5G: Îi recomand să fie mult mai riguros!
scris 25 feb 2019

Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, reacționează la mesajul Telekom România privind posibila absență de la licitația 5G, din cauza OU 114/2018, și cere conducerii grupului de telecomunicații să revină cu rectificare, argumentând că statul deține o participație importantă, de aproape 46% din acțiuni, la această companie.

Șeful grupului Telekom România, Miroslav Majoros, a anunțat, vineri, la o întâlnire cu presa, că analizează varianta neparticipării la licitația 5G, programată în a doua parte a acestui an, din cauza condițiilor care derivă din aplicarea prevederilor OUG 114/2018, așa numita "taxă pe lăcomie".

Urmărește-ne și pe Google News

“Noi facem business, nu caritate. Condițiile care derivă din aplicarea prevederilor OUG 114/2018 nu sunt acceptabile și analizăm serios varianta neparticipării la procedura de atribuire, care va fi organizată de autoritatea de reglementare din domeniu în a doua parte a acestui an”, a spus Majoros, într-un context în care statul român speră să atragă o sumă importantă, de circa 1 miliard de euro, din vânzarea acestor licențe.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Negocieri agresive Pro TV-Telekom. Postul TV: Putem ieși din martie din grila Telekom și NextGen. Telekom, pentru Profit.ro: Televiziunea vizează o creștere semnificativă a prețului. UPDATE: Scrisoare deschisă către CNA CITEȘTE ȘI Negocieri agresive Pro TV-Telekom. Postul TV: Putem ieși din martie din grila Telekom și NextGen. Telekom, pentru Profit.ro: Televiziunea vizează o creștere semnificativă a prețului. UPDATE: Scrisoare deschisă către CNA

Astăzi, ministrul Comunicațiilor a reacționat față de aceste declarații, cerând o retractare.

“Mă surprinde lipsa de rigoare a CEO-ului unuia dintre cei mai importanți operatori telecom din România și în egală măsură mă îngrijorează având în vedere că statul român deține 46% din acțiunile acestei companii. Domnul Miroslav Majoros, în poziția publică exprimată vineri, 22.02.2019, prin care a explicat impactul colectării tarifului de monitorizare asupra cifrei de afaceri, a făcut declarații eronate, făcând abstracție în mod vădit de prevederile OUG 111/2011 privind aceste aspecte, nemodificate de altfel, prin OUG 114/2018, care oferă posibilitatea operatorilor de a solicita, în vederea determinării tarifului de monitorizare, luarea în considerare a veniturilor rezultate exclusiv din furnizarea de rețele sau de servicii de comunicații electronice, în locul cifrei de afaceri totale.

Certificarea acestor venituri se va realiza de către un auditor independent sau de către un expert contabil autorizat potrivit legii, în condițiile stabilite de ANCOM. Fapt pentru care exemple precum activități hoteliere sau alte activitati comerciale ce s-au vrut a fi relevante în transpunerea punctului dumnealui de vedere referitor la calculul și impactul tarifului de monitorizare raportat la cifra de afaceri sunt cu atât mai nepotrivite și neconforme cu realitatea.

Am solicitat conducerii Telekom Communications să revină cu o rectificare în linia prevederilor legale existente, însă acest lucru nu s-a întamplat până-n prezent. Prin urmare, pentru buna informare a opiniei publice, fac eu această rectificare atât de necesară. Îi recomand CEO-ului Telekom sa fie mult mai riguros în pozițiile publice, mai cu seamă atunci când hotărăște destinul unei companii în care statul român deține un important pachet de acțiuni”, spune ministrul.

EXCLUSIV Șeful Telekom România, către angajați: Dacă nu ne adaptăm, vom avea soarta Kodak sau Nokia. UPDATE Reacția grupului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful Telekom România, către angajați: Dacă nu ne adaptăm, vom avea soarta Kodak sau Nokia. UPDATE Reacția grupului

Telekom România este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Prin Ministerul Comunicațiilor, statul are o participație de 45,96% în capitalul social al Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), care, la rândul ei, deține 30% din acțiunile fostului Cosmote.

Grupul elen OTE controlează 54,04% din acțiunile fostului Romtelecom. Deutsche Telekom este cel mai mare acționar al OTE.

În 2018, potrivit datelor DT, grupul de firme Telekom Romania a înregistrat venituri totale de 933 milioane de euro, în scădere cu 4% față de 2017, iar EBITDA (rezultatul brut al exploatării) a coborât cu 16,9%, la 138 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
majoros
petrescu