Protest al sindicaliștilor de la Telekom, din cauza concedierilor din ultimii ani, pe care le consideră "abuzive, mascate obscur"

Protest al sindicaliștilor de la Telekom, din cauza concedierilor din ultimii ani, pe care le consideră "abuzive, mascate obscur"
scris 14 feb 2019

 

Un protest al sindicaliștilor din compania Telekom este programat să aibă loc de la ora 16.00, în fața Ministerului Comunicațiilor, oamenii reclamând "miile de concedieri abuzive, mascate obscur si petrecute în ultimii ani", volumul mare de muncă și "salarii mizere". Reprezentanții sindicaliștilor susțin că au semnalat instituțiilor de control situația, dar acestea nu au făcut nimic.

Urmărește-ne și pe Google News

Protestul este organizat de Sindicatul Național Telecomunicații Mobile (SNTM), afiliat confederației Blocul Național Sindical (BNS), "ca urmare a miilor de concedieri abuzive, mascate obscur si petrecute în ultimii ani". Sindicaliștii susțin că astfel volumul de muncă a crescut, dar salariile au rămas "mizere", scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Mai multe companii mari din zonele industriale Arad și Curtici își închid porțile sau mută liniile de producție în Ungaria ori Macedonia, peste 5.000 de angajați vor fi concediați. Proprietarul Rosko Textil pleacă CITEȘTE ȘI Mai multe companii mari din zonele industriale Arad și Curtici își închid porțile sau mută liniile de producție în Ungaria ori Macedonia, peste 5.000 de angajați vor fi concediați. Proprietarul Rosko Textil pleacă

Ei afirmă că, deși statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, are persoane desemnate în Consiliile de administrație la nivelul societăților Telekom, și a fost sesizat de organizația sindicală, "se pare că ministerul este părtinitor cu companiile multinaționale la care este acționar".

Reprezentanții sindicatului spun că prin acest protest vor să tragă un semnal de alarmă asupra "abuzurilor existente", concedierilor mascate și "abuzurilor din domeniul relațiilor de muncă, asupra obligării salariaților la prestarea de muncă forțată și neplătită (dovedită de instanțele judecătorești, dar paradoxal, nu și de către instituțiile sesizate cu atribuții de control), a dublului standard de tratament în materie de condiții de muncă și salarizare, precum și asupra aplicării discreționare a prevederilor OUG 79/2017 și limitarea sindicatului să intervină în misiunea legală de apărare a intereselor lucrătorilor (OUG 82/2017) prin care gigantul Telekom a creat un mecanism de manipulare a propriilor salariați, dar și o îmbogățire fără justă cauză".

Totodată, ei susțin că au sesizat instituțiile statului cu atribuții de control despre încălcarea legilor, dar acestea nu au făcut nimic.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
proteste
telekom
salarii telekom