Zona Dorobanți se mai îmbogățește cu un restaurant: Le Vivier, singurul Oyster Bar din Capitală

Zona Dorobanți se mai îmbogățește cu un restaurant: Le Vivier, singurul Oyster Bar din Capitală
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 20 sep 2016

Stridia Krystale, medaliată în 2015 cu aur la Paris, și homarul albastru sunt două dintre specialitățile pe care iubitorii de fructe de mare le pot găsi în restaurantul Le Vivier, situat în zona Dorobanți.

Le Vivier, restaurant deschis recent în urma unei investiții de aproximativ 250.000 de euro, importă fructe de mare din nordul Franței, din Bretania și Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele și moluștele ajung în restaurant vii, fiind transportate și mai apoi păstrate în bazine cu apă de ocean, care respectă temperatura și salinitatea din mediul lor natural.

Urmărește-ne și pe Google News

“Le Vivier este singurul Oyster Bar din România și ne-am propus de la început să oferim produse proaspete și de cea mai bună calitate celor care ne trec pragul. Restaurantul oferă în permanență cinci tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l'enfer, Papillon până la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, în 2015. Suntem singurul restaurant din România care comercializează homarul albastru, care ajunge pe masa clienților la mai puțin de 24 de ore de când a fost pescuit. În meniul restaurantului se regăsesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regală, crabul Spider, crabul de Alaska, creveți și langustine. Suntem bucuroși să-l avem în echipa Le Vivier pe Mihai Dornescu, bucătar șef cu o experiență de 17 ani în pregătirea fructelor de mare, ultimii 4 ani petrecându-i în restaurantele din Franța”, povestește Andrei Dascălu, managerul Le Vivier.

Un producător belgian de bere deschide robinetul unei conducte care aduce 4.000 de litri pe sub Bruges CITEȘTE ȘI Un producător belgian de bere deschide robinetul unei conducte care aduce 4.000 de litri pe sub Bruges

Restaurantul, prevăzut și cu un magazin de delicatese, are o sută de metri pătrați, iar spațiul a fost complet refăcut cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini. Mobilierul, vitrinele frigorifice și acvariile au fost făcute pe comandă, fiind realizate cu implicarea mai multor meșteri artizani din Franța și Italia.

“Ideea Le Vivier a pornit de la faptul că interesul de consum pentru fructe de mare a crescut și am realizat că pe piața din România nu există niciun oyster bar, concept foarte des întâlnit mai ales în țările cu deschidere la ocean. În aprilie 2015 am început proiectul și cu sprijinul arhitectului italian Mario Baldini, am refăcut de la zero spațiul de 100 metri pătrați care avea să devină, un an mai târziu, primul oyster bar din România, cu o capacitate de 25 de locuri în zona de restaurant și un magazin specializat în fructe de mare și alte delicatese. Magazinul oferă în premieră cinci tipuri de caviar de la celebrii producători Maison Kaviari din Paris, o selecție de pește afumat, uleiuri, condimente, brânzeturi și unt, toate fiind produse artizanale”, a mai explicat Andrei Dascălu.

O masă pentru două persoane la restaurantul Le Vivier pornește de la 250-300 de lei și include un antreu, un fel principal și două băuturi,  în vreme ce prețul pentru homarul albastru, variază în funcție de sezon de la 200 de lei până la 350 lei. Prețul stridiilor pornește de la 8 lei și poate ajunge la 19 lei per bucată. Meniul se schimbă periodic pentru ca iubitorii de fructe de mare să poată experimenta cât mai multe sortimente.

viewscnt
Afla mai multe despre
le vivier
oyster bar
restaurant
dorobanti