Viena rămâne pe primul loc în clasamentul mondial al calității vieții

Viena rămâne pe primul loc în clasamentul mondial al calității vieții
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 10:18

Viena a obținut din nou titlul de cel mai plăcut oraș din lume, iar Tel Avivul înregistrează cea mai importantă cădere din cauza Războiului din Fâșia Gaza, potrivit unui raport anual al The Economist Intelligence Unit (EIU), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Capitala austriacă este pe primul loc cu spațiile sale verzi, oferta sa culturală importantă și serviciile de calitate.

DECIZIE Guvernul îngheață, în ultima clipă, punctul de amendă, astfel încât amenzile de circulație să nu crească odată cu salariul minim CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul îngheață, în ultima clipă, punctul de amendă, astfel încât amenzile de circulație să nu crească odată cu salariul minim

Ea este urmată în top de Copenhaga, în Danemarca, orașele elvețiene Zurich și Geneva, australiene Melbourne și Sydney, Calgary în Canada sau Osaka, în Japonia, scrie News.ro.

Parisul urcă ușor în clasament, pe poziția 21, la egalitate cu Berlinul,

New Yorkul rămâne pe locul 70, iar Moscova se clasează pe locul 98.

Calitatea vieții a progresat, în medie, în lume, însă ”această îmbunătățire este marginală din cauza unor conflicte geopolitice, tulburări sociale și o criză a locuințelor”, se arată în studiu.

În Orientul Mijlociu, Tel Avivul a coborât 20 de locuri în clasament, din cauza Războiului în Fâșia Gaza, în urma atacului de 7 octombrie.

Invazia Ucrainei de către Rusia menține Kievul în coada clasamentului, pe locul 165.

VIDEO Pechinezul Wild Thang a reușit să obțină titlul de „cel mai urât câine din lume” la a cincea încercare CITEȘTE ȘI VIDEO Pechinezul Wild Thang a reușit să obțină titlul de „cel mai urât câine din lume” la a cincea încercare

Orașul sirian Damasc, devastat de 13 ani de război civil, rămâne cel mai neprimitor oraș din lume.

Stabilitatea Europei a fost afectată de o multiplicare a manifestațiilor ”în diverse domenii”, împotriva ascensiunii extremei drepte, politicii agricole a Uniunii Europene (UE) sau imigrației, notează EIU.

Studiul cuprinde 173 de orașe, evaluate pe baza a 30 de criterii în domeniile stabilității, sistemului de sănătate, culturii, mediului, educației și infrastructurii.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
oras