Finala Eurovision 2022 are loc la Arena Pala Olimpico din Torino. După recitalul Laurei Pausini, reprezentantul României a oferit o interpretare aclamată puternic de public. Chanel din partea Spaniei a oferit un show exploziv, iar Ucraina a dedicat melodia „Stefania” tuturor mamelor.
Un interludiu elegant și jazz din Lituania a fost al Monikăi Liu. „Sentimental” a fost cântată în întregime în lituaniană. A urmat una dintre cele mai bune voci ale serii, belgianul Jérémie Makiese care a cântat „Miss You” cu un sound R&B, arată news.ro.
Mahmood & BLANCO au cântat „Brividi” în numele Italiei. Spania, reprezentată de Chanel anul acesta, a oferit una dintre cele mai explozive coregrafii cu „SloMo”. Coregraful lui Chanel este cel care a realizat producții pentru J-Lo și Justin Bieber. Kalush Orchestra, muzicienii ucraineni, au dedicat melodia „Stefania” tuturor mamelor.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadăÎntre primele interpretări ale serii, Norvegia a oferit singurul moment rock din finala de anul acesta Eurovision, cu „Jezebel” cântată de The Rasmus, Marius Bear din Elveția cu o voce deosebită a adus pe scenă o baladă jazz/blues, Franța a combinat folkul tradițional cu tehno, melodie ce a fost cântată în bretonă. În mod neașteptat, unul dintre cele mai contagioase dansuri din competiție a venit din partea Norvegiei, „Give That Wolf a Banana”.
„Give peace a Chance” a fost interpretată de întreaga sală iar Laura Pausini a deschis seara cu un recital electrizant. wrs a oferit o interpretare aclamată puternic de public.
Marea finală din această seară a fost deschisă de o interpretare a Rockin’ 1000 în istorica Piazza San Carlo din Torino, care a implicat peste 500 de muzicieni - soliști, basiști, bateri și chitari - interpretând „Give Peace A Chance” a lui John Lennon. Publicul de la PalaOlimpico s-a alăturat și a oferit un moment de unitate în întreaga Europă.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbăriSpectacolul a continuat de una dintre gazdele serii, cântăreața italiană Laura Pausini. Ea a oferit unele dintre cele mai cunoscute cântece ale sale în mai multe limbi și a schimbat cinci ținute.A urmat prezentarea celor 25 de concurenți.
Spectacolul este prezentat de Laura Pausini, Mika și Alessandro Cattelan.
wrs a intrat al doilea în concurs. El a interpretat melodia „Llamame”. „Hola, mi bebébé” înseamnă „Hey my baby” și a devenit un salut obișnuit în arena Eurovision.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitoriPublicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota #2 pentru reprezentantul nostru de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon (lista, anexată). Punctajele cumulate - acordate de juriu și de telespectatorii din țară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanții celor 40 de țări înscrise la actuala ediție a Eurovision.
Punctele României vor fi anunțate de vedeta TVR Eda Marcus.
Ordinea de intrare în finala ESC 2022:
1. Cehia: We Are Domi – „Lights Off”
2. România: WRS – „Llámame”
3. Portugalia: MARO – „Saudade, Saudade”
4. Finlanda: The Rasmus – „Jezebel”
5. Elveția: Marius Bear – „Boys Do Cry”
6. Franța: Alvan & Ahez – „Fulenn”
7. Norvegia: Subwoolfer – „Give That Wolf A Banana”
8. Armenia: Rosa Linn – „Snap”
9. Italia: Mahmood & Blanco – „Brividi”
10. Spania: Chanel – „SloMo”
11. Regatul Țărilor de Jos: S10 – „De Diepte”
12. Ucraina: Kalush Orchestra – „Stefania”
13. Germania: Malik Harris – „Rockstars”
14. Lituania: Monika Liu – „Sentimentai”
15. Azerbaidjan: Nadir Rustamli – „Fade To Black”
16. Belgia: Jérémie Makiese – „Miss You”
17. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – „Die Together”
18. Islanda: Systur – „Með Hækkandi Sól”
19. Republica Moldova: Zdob și Zdub & Frații Advahov – „Trenulețul”
20. Suedia: Cornelia Jakobs – „Hold Me Closer”
21. Australia: Sheldon Riley – „Not The Same”
22. Marea Britanie: Sam Ryder – „SPACE MAN”
23. Polonia: Ochman – „River”
24. Serbia: Konstrakta – „In Corpore Sano”
25. Estonia: Stefan – „Hope”
Cele cinci mari plătitoare (Big Five) calificate în finală sunt: Franța cu Alvan & Ahez care cântă „Fulenn”, Italia, reprezentată de Mahmood i Blanco cu „Brividi”, Germania, reprezentată de Malik Harris cu melodia „Rockstars”, Spania, cu Chanel - „SloMo”, și Marea Britanie cu Sam Ryder - „Space Man”.
Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiție muzicală internațională, organizată de EBU - cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfășoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât și în Australia, Asia și Statele Unite.