VIDEO Finala Eurovision. România, aclamată de întreaga sală. Ce a cântat Ucraina

VIDEO Finala Eurovision. România, aclamată de întreaga sală. Ce a cântat Ucraina
scris 14 mai 2022

Finala Eurovision 2022 are loc la Arena Pala Olimpico din Torino. După recitalul Laurei Pausini, reprezentantul României a oferit o interpretare aclamată puternic de public. Chanel din partea Spaniei a oferit un show exploziv, iar Ucraina a dedicat melodia „Stefania” tuturor mamelor.

Un interludiu elegant și jazz din Lituania a fost al Monikăi Liu. „Sentimental” a fost cântată în întregime în lituaniană. A urmat una dintre cele mai bune voci ale serii, belgianul Jérémie Makiese care a cântat „Miss You” cu un sound R&B, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Mahmood & BLANCO au cântat „Brividi” în numele Italiei. Spania, reprezentată de Chanel anul acesta, a oferit una dintre cele mai explozive coregrafii cu „SloMo”. Coregraful lui Chanel este cel care a realizat producții pentru J-Lo și Justin Bieber. Kalush Orchestra, muzicienii ucraineni, au dedicat melodia „Stefania” tuturor mamelor.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Între primele interpretări ale serii, Norvegia a oferit singurul moment rock din finala de anul acesta Eurovision, cu „Jezebel” cântată de The Rasmus, Marius Bear din Elveția cu o voce deosebită a adus pe scenă o baladă jazz/blues, Franța a combinat folkul tradițional cu tehno, melodie ce a fost cântată în bretonă. În mod neașteptat, unul dintre cele mai contagioase dansuri din competiție a venit din partea Norvegiei, „Give That Wolf a Banana”.

„Give peace a Chance” a fost interpretată de întreaga sală iar Laura Pausini a deschis seara cu un recital electrizant. wrs a oferit o interpretare aclamată puternic de public.

Marea finală din această seară a fost deschisă de o interpretare a Rockin’ 1000 în istorica Piazza San Carlo din Torino, care a implicat peste 500 de muzicieni - soliști, basiști, bateri și chitari - interpretând „Give Peace A Chance” a lui John Lennon. Publicul de la PalaOlimpico s-a alăturat și a oferit un moment de unitate în întreaga Europă.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Spectacolul a continuat de una dintre gazdele serii, cântăreața italiană Laura Pausini. Ea a oferit unele dintre cele mai cunoscute cântece ale sale în mai multe limbi și a schimbat cinci ținute.A urmat prezentarea celor 25 de concurenți.

Spectacolul este prezentat de Laura Pausini, Mika și Alessandro Cattelan.

wrs a intrat al doilea în concurs. El a interpretat melodia „Llamame”. „Hola, mi bebébé” înseamnă „Hey my baby” și a devenit un salut obișnuit în arena Eurovision.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota #2 pentru reprezentantul nostru de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon (lista, anexată). Punctajele cumulate - acordate de juriu și de telespectatorii din țară -, vor fi dezvăluite în ordine alfabetică de reprezentanții celor 40 de țări înscrise la actuala ediție a Eurovision.

Punctele României vor fi anunțate de vedeta TVR Eda Marcus.

Ordinea de intrare în finala ESC 2022:

1. Cehia: We Are Domi – „Lights Off”
2. România: WRS – „Llámame”
3. Portugalia: MARO – „Saudade, Saudade”
4. Finlanda: The Rasmus – „Jezebel”
5. Elveția: Marius Bear – „Boys Do Cry”
6. Franța: Alvan & Ahez – „Fulenn”
7. Norvegia: Subwoolfer – „Give That Wolf A Banana”
8. Armenia: Rosa Linn – „Snap”
9. Italia: Mahmood & Blanco – „Brividi”
10. Spania: Chanel – „SloMo”
11. Regatul Țărilor de Jos: S10 – „De Diepte”
12. Ucraina: Kalush Orchestra – „Stefania”
13. Germania: Malik Harris – „Rockstars”
14. Lituania: Monika Liu – „Sentimentai”
15. Azerbaidjan: Nadir Rustamli – „Fade To Black”
16. Belgia: Jérémie Makiese – „Miss You”
17. Grecia: Amanda Georgiadi Tenfjord – „Die Together”
18. Islanda: Systur – „Með Hækkandi Sól”
19. Republica Moldova: Zdob și Zdub & Frații Advahov – „Trenulețul”
20. Suedia: Cornelia Jakobs – „Hold Me Closer”
21. Australia: Sheldon Riley – „Not The Same”
22. Marea Britanie: Sam Ryder – „SPACE MAN”
23. Polonia: Ochman – „River”
24. Serbia: Konstrakta – „In Corpore Sano”
25. Estonia: Stefan – „Hope”

Cele cinci mari plătitoare (Big Five) calificate în finală sunt: Franța cu Alvan & Ahez care cântă „Fulenn”, Italia, reprezentată de Mahmood i Blanco cu „Brividi”, Germania, reprezentată de Malik Harris cu melodia „Rockstars”, Spania, cu Chanel - „SloMo”, și Marea Britanie cu Sam Ryder - „Space Man”.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiție muzicală internațională, organizată de EBU - cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfășoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât și în Australia, Asia și Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurovision
muzica