Ucraina a câștigat finala din acest an a concursului de muzică Eurovision, beneficiind, pe final, de votul masiv al publicului.
Ucraina a fost reprezentată de trupa Kalush Orchestra, a cărei piesă „Stefania” amestecă hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de război, care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Melodia „Stefania” a primit din partea publicului 439 de puncte, din 631 de puncte. România a acordat toate cele 12 puncte Ucrainei.
Ucraina, Marea Britanie, Spania sunt primele trei clasate.
România s-a clasat pe locul 18.
Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7.
Rusia a fost exclusă din competiție anul acesta.
Finala Eurovision 2022 a avut loc la Arena Pala Olimpico din Torino. După recitalul Laurei Pausini, reprezentantul României a oferit o interpretare aclamată puternic de public. Chanel din partea Spaniei a oferit un show exploziv, iar Ucraina a dedicat melodia „Stefania” tuturor mamelor.
Un interludiu elegant și jazz din Lituania a fost al Monikăi Liu. „Sentimental” a fost cântată în întregime în lituaniană. A urmat una dintre cele mai bune voci ale serii, belgianul Jérémie Makiese care a cântat „Miss You” cu un sound R&B, arată news.ro.
Mahmood & BLANCO au cântat „Brividi” în numele Italiei. Spania, reprezentată de Chanel anul acesta, a oferit una dintre cele mai explozive coregrafii cu „SloMo”. Coregraful lui Chanel este cel care a realizat producții pentru J-Lo și Justin Bieber. Kalush Orchestra, muzicienii ucraineni, au dedicat melodia „Stefania” tuturor mamelor.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadăÎntre primele interpretări ale serii, Norvegia a oferit singurul moment rock din finala de anul acesta Eurovision, cu „Jezebel” cântată de The Rasmus, Marius Bear din Elveția cu o voce deosebită a adus pe scenă o baladă jazz/blues, Franța a combinat folkul tradițional cu tehno, melodie ce a fost cântată în bretonă. În mod neașteptat, unul dintre cele mai contagioase dansuri din competiție a venit din partea Norvegiei, „Give That Wolf a Banana”.
„Give peace a Chance” a fost interpretată de întreaga sală iar Laura Pausini a deschis seara cu un recital electrizant. wrs a oferit o interpretare aclamată puternic de public.
Marea finală din această seară a fost deschisă de o interpretare a Rockin’ 1000 în istorica Piazza San Carlo din Torino, care a implicat peste 500 de muzicieni - soliști, basiști, bateri și chitari - interpretând „Give Peace A Chance” a lui John Lennon. Publicul de la PalaOlimpico s-a alăturat și a oferit un moment de unitate în întreaga Europă.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbăriSpectacolul a continuat de una dintre gazdele serii, cântăreața italiană Laura Pausini. Ea a oferit unele dintre cele mai cunoscute cântece ale sale în mai multe limbi și a schimbat cinci ținute.A urmat prezentarea celor 25 de concurenți.
wrs a intrat al doilea în concurs. El a interpretat melodia „Llamame”. „Hola, mi bebébé” înseamnă „Hey my baby” și a devenit un salut obișnuit în arena Eurovision.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori
Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiție muzicală internațională, organizată de EBU - cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfășoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât și în Australia, Asia și Statele Unite.