„O tragedie a fost prevenită” - Toate cele trei concerte ale lui Taylor Swift de la Viena, anulate. Mii de turiști veniseră din America tocmai pentru concert, fiind vândute aproape 200.000 bilete. Substanțe chimice pentru construirea unei bombe

„O tragedie a fost prevenită” - Toate cele trei concerte ale lui Taylor Swift de la Viena, anulate. Mii de turiști veniseră din America tocmai pentru concert, fiind vândute aproape 200.000 bilete. Substanțe chimice pentru construirea unei bombe
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Cele trei spectacole ale lui Taylor Swift din Viena din această săptămână au fost anulate după ce guvernul a confirmat un atac „terorist” planificat pe stadionul de concerte, informează Reuters. Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat că „o tragedie a fost prevenită”.

„Datorită cooperării intense a poliției noastre și a nou înființatei DSN cu serviciile străine, amenințarea a fost identificată din timp, combătută și o tragedie prevenită”, a declarat Nehammer într-o postare pe platforma de social media X. DSN este Direcția pentru securitate și informații din Austria, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Italia dublează impozitul forfetar pentru anumiți bogați CITEȘTE ȘI Italia dublează impozitul forfetar pentru anumiți bogați
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat pe stadionul Ernst Happel, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate pentru siguranța tuturor”, a declarat Barracuda.music într-o postare pe Instagram, adăugând că toate biletele vor fi rambursate automat.

Poliția austriacă a reținut miercuri două persoane suspectate că pregăteau atacuri la concerte, a declarat Franz Ruf, director general pentru securitate publică, în cadrul unei conferințe de presă miercuri seara. „În timpul investigațiilor noastre, am monitorizat acțiuni ale suspectului și am observat că acest bărbat în vârstă de 19 ani avea în vedere în special concertele Taylor Swift din Viena”, a declarat Ruf, adăugând că suspectul, un cetățean austriac, a jurat credință Statului Islamic. Un alt suspect a fost arestat ulterior în Viena.

Mii de turiști veniseră din America tocmai pentru concert și fuseseră vândute câte 65.000 de bilete pentru fiecare dintre cele trei zile de concert. 

Netflix promite acțiune cu spioni în august CITEȘTE ȘI Netflix promite acțiune cu spioni în august

Un austriac în vârstă de 19 ani, suspectat de terorism, a luat măsuri concrete pentru planificarea unui atac la un concert Taylor Swift, substanțe chimice fiind găsite în timpul percheziției la domiciliul său, a declarat directorul general pentru securitate publică din Austria, citat de Reuters.

Adolescentul, un austriac cu rădăcini din Macedonia de Nord, este considerat principalul suspect, el colaborând îndeaproape cu un austriac în vârstă de 17 ani, a declarat directorul general pentru securitate publică Frankz Ruf pentru postul de radio ORF.

Cei doi bărbați fac parte dintr-un grup restrâns pe care poliția îl cercetează, a declarat Ruf, adăugând că tânărul de 19 ani a jurat credință grupării radicale Statul Islamic.

Perchezițiile efectuate la casa principalului suspect din orașul Ternitz, în apropiere de granița cu Ungaria, au confirmat „acțiuni pregătitoare concrete”, a declarat Ruf, fiind confiscate substanțe chimice și dispozitive tehnice.

Ziarul Kurier a relatat că suspectul furase substanțele chimice de la locul său de muncă și construise o bombă.

VIDEO Fotbal: Ionuț Negoiță revine la Dinamo ca sponsor, fără intenția de a prelua acțiuni CITEȘTE ȘI VIDEO Fotbal: Ionuț Negoiță revine la Dinamo ca sponsor, fără intenția de a prelua acțiuni

Ziarul a precizat că tânărul în vârstă de 19 ani plănuia să intre cu o mașină în mulțimea care urma să se adune în fața stadionului și că se gândise, de asemenea, să folosească macete și cuțite.

Tânărul de 17 ani, suspectează poliția austriacă, ar fi avut și el un rol major în planificarea atacului. Potrivit informațiilor confirmate în prezent, acesta se afla pe stadionul Ernst Happel, unde urmau să aibă loc concertele lui Swift.

Indiciul crucial că concertele Swift ar putea fi ținta unor planuri de atac terorist ar fi fost transmis de un serviciu străin partener al Direcției pentru Securitate și Informații de Stat (DSN), scrie publicația Der Standard.

Topul celor mai buni 100 de sportivi din secolul XXI CITEȘTE ȘI Topul celor mai buni 100 de sportivi din secolul XXI

„Datorită cooperării intense a poliției noastre și a nou înființatei DSN cu serviciile străine, amenințarea a fost identificată din timp, combătută și o tragedie prevenită”, a declarat cancelarul Nehammer.

Spectacolele urmau să facă parte din turneul-record Eras Tour al cântăreței și compozitoarei americane, care a început la 17 martie 2023, în Glendale, Arizona, SUA, și se va încheia la 8 decembrie 2024, în Vancouver, Canada.

viewscnt
Afla mai multe despre
taylor swift
viena
concert