SONDAJ: Peste jumătate dintre tinerii din România respondenți susțin că sunt fericiți în orașul lor, dar reclamă gradul scăzut de sănătate al localității și nesiguranța

SONDAJ: Peste jumătate dintre tinerii din România respondenți susțin că sunt fericiți în orașul lor, dar reclamă gradul scăzut de sănătate al localității și nesiguranța
scris 30 mai 2018

Peste jumătate dintre tinerii din România respondenți la un sondaj online susțin că sunt foarte fericiți în orașul în care locuiesc, dar reclamă atât gradul scăzut de sănătate al localității, afectat de calitatea aerului și suprafața spațiilor verzi, cât și nesiguranța orașelor.

Conform unui sondaj realizat de Grupul PONT pe o scală de la 1 la 10, respondenții se simt fericiți atunci când locuiesc într-un oraș deschis (56%) și tânăr (51%). În plus, aproape jumătate dintre ei se declară deschiși către diversitate și au o atitudine pozitivă în ceea ce privește incluziunea socială.

Urmărește-ne și pe Google News

Conceptul de Smart City este agreat de aproape jumătate dintre tineri, 48% considerând că orașul în care locuiesc îndeplinește acest criteriu și folosește tehnologia pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Un procent mare dintre respondenți, 46%, sunt de părere că orașul lor are un potențial mare de inovație.   

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Erbașu se luptă cu un constructor din Austria pentru modernizarea stadioanelor Steaua și Arcul de Triumf CITEȘTE ȘI Erbașu se luptă cu un constructor din Austria pentru modernizarea stadioanelor Steaua și Arcul de Triumf

Pe de altă parte, sondajul arată că sănătatea și siguranța orașelor au fost identificate de tineri drept puncte sensibile ale orașelor în care locuiesc. Principalul minus se referă la sănătatea orașului, doar 32% considerând că orașul lor este unul sănătos, în timp ce 19% îl percep ca fiind nesănătos. Acest criteriu poate include accesibilitatea la mijloacele de transport public, aerul curat, spațiile verzi, încurajarea evenimentelor sociale.

În ceea ce privește siguranța orașelor, 40% dintre tineri au declarat că orașul lor este unul sigur, în timp ce 15% nu se simt în siguranță.    

Sondajul „Ce spun tinerii din orașele românești?” a fost derulat în mediul online în perioada 18 aprilie - 25 mai 2018 și s-a adresat tinerilor din toata țara, cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, iar numărul total de respondenți a fost de 3.787 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
tineri
cartiere
orase