Madridul invită turiștii să se refugieze în muzee și cinematografe

Madridul invită turiștii să se refugieze în muzee și cinematografe
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 14:12

Autoritățile din Madrid vor să încurajeze turiștii să viziteze muzeele sale în cele mai fierbinți momente ale zilei în această vară, grație unor spectacole gratuite, cu aer condiționat, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Orașul a devenit, în ultimii ani, o destinație turistică de top, chiar și în plină vară, când temperaturile depășesc 40 de grade Celsius. Străinii în special, în primul rând americanii, germanii, francezii și mexicanii, sunt din ce în ce mai numeroși, iar fiecare an marchează un nou record de vizitatori. În iulie și august 2023, Madridul a primit mai mult de 1,6 milioane de turiști, scrie News.ro.

FOTO Auchan lansează în România un nou tip de magazine CITEȘTE ȘI FOTO Auchan lansează în România un nou tip de magazine

Și dacă diminețile sunt destul de suportabile, "căldura este o problemă recurentă, chiar și în Parcul Retiro, la ora 15.00, este cald. Cele mai bune locuri de refugiu sunt cele cu aer condiționat, deci muzeele, cinematografele și bibliotecile", explică Marta Rivera de la Cruz, consilier municipal pentru cultură și turism.

Muzeele Prado, Reina Sofŕa și Thyssen, cele mai importante trei, precum și galeria Royal Collections, vor găzdui spectacole gratuite de flamenco între orele 15.00 și 17.00, în fiecare zi din iulie și august.

Unele dintre cele mai mari nume din flamenco (Eduardo Guerrero, Rafael Andujar, Yolanda Osuna etc.) vor cânta și vor dansa pentru public.

Cinematografele vor încerca să atragă madrilenii în mijlocul zilei, oferind prețuri reduse pentru primele proiecții (în jurul orei 16.00), în timp ce bibliotecile vor oferi spectacole de monologuri umoristice la începutul după-amiezii.

Măsura, introdusă pentru prima dată în această vară, "nu va implica nicio cheltuială suplimentară de energie", a subliniat Marta Rivera de la Cruz, care preferă să nu vorbească despre combaterea schimbărilor climatice, ci mai degrabă despre "schimbarea atitudinii noastre față de căldură" și "sensibilizare".

viewscnt
Afla mai multe despre
madrid
canicula