Urme de pași, considerate cele mai vechi amprente lăsate de om, au fost descoperite în America de Nord, conform unor noi cercetări științifice făcute de arheologi pe continent, scrie The Guardian.
Cercetări realizate în Parcul Național White Sands din New Mexico au descoperit urmele de pași, experții estimând că au o vechime între 21.000 și 23.000 de ani, potrivit News.ro.
CITEȘTE ȘI FOTO Cîțu se prezintă din nou ca Superman
Amprentele au fost îngropate în straturile de sol din parcul național, oamenii de știință de la US Geological Survey analizând semințele încorporate în trasee pentru a calcula vârsta fosilelor. Cercetătorii au determinat că zecile de urme găsite aparțineau mai multor oameni, în majoritate copii și adolescenți.
Anterior, oamenii de știință și-au asumat că cea mai timpurie apariție a oamenilor în Americi a fost acum 11.000-13.000 de ani datorită sulițelor de piatră găsite în toată America de Nord și asociate cu ceea ce este cunoscut sub numele de cultura Clovis.
CITEȘTE ȘI Guvernul de la Londra, forțat să acorde rapid vize de muncă. Benzina, raționalizată"Dovezile sunt foarte convingătoare și extrem de entuziasmante", a spus Tom Higham, arheolog și specialist în datarea cu carbon la Universitatea din Viena. "Sunt convins că aceste urme au cu adevărat vârsta estimată".
Noua cercetare a fost condusă de experți de la Parcul Național White Sands, National Park Service, US Geological Survey, Universitatea Bournemouth, Universitatea din Arizona și Universitatea Cornell.