Drepturile de editare a volumului "Biblia pierdută", primul roman al scriitorului Igor Bergler, au fost achizițonate de gigantul Penguin Random House.
La sfârșitul anului trecut, drepturile pentru "Biblia pierdută" au fost achiziționate de editura înființată de Umberto Eco, La Nave din Teseo. În doi ani, cartea a fost vândută în peste 130.000 de exemplare, scrie News.ro.
Editura Ediciones B din Spania, parte a celui mai mare concern literar din lume, Penguin Random House, a achiziționat drepturile de traducere în limba spaniolă și de distribuție în Spania, Mexic, Chile, Columbia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Venezuala, Peru, Ecuador, Bolivia, Costa Rica și Panama.
CITEȘTE ȘI VIDEO Primul deces al unui pieton provocat de o mașină fără șofer: o femeie a fost lovită și a decedat. Uber suspendă programul de vehicule autonome în SUA și CanadaRomanul va apărea în 28 de țări. De menționat că al doilea roman semnat de Igor Bergler, "Testamentul lui Abraham", care s-a vândut în peste 65.000 de exemplare, va fi scos spre vânzare internațională cu începere din luna mai a acestui an.
Următoarele cărți ale lui Igor Bergler programate să apară în România sunt "6 Povești cu draci", în această primăvară și a treia carte din seria Charles Baker, "Minciuna lui Michelangelo", în toamna anului viitor.
Igor Bergler s-a născut pe 21 septembrie 1970 și și-a petrecut anii copilăriei la Timișoara. Tot aici a absolvit Liceul ”C. D. Loga”, pe atunci liceul elitelor timișorene. A intrat la Faculate în ultimul an al regimului Comunist, la Politehnica din Timișoara. A studiat regie de film, scenaristică și filmologie la București, iar apoi regie de film și televiziune la Berlin. Igor Bergler are un doctorat în Managementul campaniilor electorale. A făcut parte din echipa care a creat după Revoluție ProCinema, unde a scris zeci de articole și cronici de film. La Timișoara, a condus ca director executiv ceea ce presa a numit "cea mai bună televiziune locală din România", Analog Tv, și pentru o scurtă perioadă radiourile Analog din Timișoara, Caransebeș și Lugoj. A creat și moderat poate cea mai celebră emisiune de cultură postrevoluționară după ”Serata muzicală” a lui Iosif Sava, ”A cincea roată”.