Angajații din HoReCa pot câștiga în România la fel ca în țările din Vest, unii ospătari având venituri ce depășesc lejer 2.000 euro pe lună, a declarat Daniel Mischie, CEO City Grill, în cadrul la conferinței ”Piața muncii, între criză și reinventare”, organizată de Profit.ro.
Mischie consideră că meseriile trebuie încurajate, grupul de restaurante pe care îl conduce având mai multe proiecte de educație pentru personal calificat în HoReCa – atât private, prin Academia City Grill, cât și în parteneriat public-privat, în învățământ dual, program în care investește 200.000 euro.
"Percepția potrivit căreia în HoReCa se câștigă puțin în România este greșită și trebuie să lucrăm cu toți să o scoatem din mintea oamenilor, în special a tinerilor, că pe ei ne bazăm pentru dezvoltare. Dacă un om vrea sa muncească și învață să facă ospătărie, sau bucătărie, poate ajunge rapid să câștige 1.000-2.000, chiar 2.500 euro pe lună. Dar trebuie să muncească, e drept, ca noi toți, toți trebuie să muncim ca să fim mai productivi, să producem valoare, practic", a mai spus seful City Grill.