Cea mai mare și mai intactă fosilă de stegozaur găsită vreodată s-a vândut la licitație pentru 44,6 milioane de dolari

Cea mai mare și mai intactă fosilă de stegozaur găsită vreodată s-a vândut la licitație pentru 44,6 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2024

Cea mai mare și mai completă fosilă de stegosaurus descoperită vreodată a fost vândută cu 44,6 milioane de dolari miercuri la Sotheby’s în New York, devenind cea mai valoroasă fosilă vândută la licitație.

Rămășițele dinozaurului, numit „Apex”, au depășit de peste 11 ori estimarea minimă de dinainte de vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Catalog online al câinilor disponibili pentru adopție în București - lansat CITEȘTE ȘI Catalog online al câinilor disponibili pentru adopție în București - lansat
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acesta a fost descoperit pe un teren privat din Moffat County, Colorado, în apropiere de orașul Dinosaur, de către paleontologul Jason Cooper, pe proprietatea sa, în 2022, scrie News.ro.

„Apex” măsoară 3,4 metri înălțime și 8,2 metri lungime de la nas la coadă, cu peste 30% mai mare decât „Sophie”, cel mai intact specimen de stegosaurus de până acum, care a fost expus la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.

Acesta a fost vândut unui cumpărător anonim care intenționează să analizeze posibilitatea de a împrumuta specimenul unei instituții din SUA. După vânzare, cumpărătorul a remarcat: „Apex s-a născut în America și va rămâne în America!”.

„Apex” se numără printre cele mai complete schelete găsite vreodată, cu 254 de elemente osoase fosile dintr-un total de aproximativ 319.

Scheletul este al unui adult mare și robust și există dovezi de poliartrită reumatoidă, indicând că a trăit până la o vârstă înaintată, potrivit Sotheby’s.

Specimenul nu prezenta semne de răni provocate de luptă sau dovezi de scotocire postmortem.

Renault deține în România o cotă de piață de 9,2%. Dacia a înmatriculat în țara noastră, în primele șase luni ale anului, peste 26.400 de vehicule, ceea ce corespunde unei cote de piață de aproape 28% CITEȘTE ȘI Renault deține în România o cotă de piață de 9,2%. Dacia a înmatriculat în țara noastră, în primele șase luni ale anului, peste 26.400 de vehicule, ceea ce corespunde unei cote de piață de aproape 28%

Acesta a fost conservat în gresie dură, care a protejat oasele de deformare.

„Apex” a fost atracția principală a licitației de istorie naturală Sotheby’s, alte loturi incluzând meteoriți, minerale și, pentru prima dată, unelte paleolitice.

În total, licitația a strâns venituri de 45,8 milioane de dolari (35,2 milioane de lire sterline), cea mai mare valoare înregistrată vreodată pentru o licitație de istorie naturală.

viewscnt
Afla mai multe despre
stegozaur
licitatie