Monument istoric, cu o vechime de peste 120 de ani, Casa Doina se numără printre cele mai selecte restaurante din București, cunoscut pentru bucătăria cu specific românesc, cât și ca loc de întâlnire pentru oamenii de afaceri sau cei din clasa politică.
Fostul "Bufet de la Șosea Kiseleff", construit în 1892 și proiectat de arhitectul Ion Mincu, a fost preluat la finele anilor '90, printr-o decizie judecătorească de ASD Miorița, firmă deținută de oamenii de afaceri Gabriel (Puiu) Popoviciu și Radu Dimofte.
Deși este unul dintre cele mai frecventate restaurante de lux din București, iar în piață se vorbea că generează venituri anuale și de 5 milioane de euro, în ultimii 12 ani nu au fost publicate date privind afacerile localului.
Potrivit unei decizii a asociaților Casa Doina SRL de la începutul acestui an, consultată de Profit.ro, restaurantul va atinge în acest an o cifră de afaceri de 6,7 milioane lei (1,5 milioane euro), cu aproape 12% peste rezultatul de anul trecut, cel mai bun rezultat de la începutul crizei financiare
Asociații companiei, Doina Dincă (fosta soție a lui Gabriel Popoviciu) și Radu Dimofte (fiecare cu câte 50%), țintesc un profit net pentru acest an de peste 850.000 de lei (190.000 euro), recordul ultimilor 7 ani, cu aproape 60% mai mult față de cel mai bun rezultat obținut în anii de criză. Datele publicate de companie indică un câștig net de 560.426 lei în 2013, cel mai mare după 2008.
Cifrele arată că restaurantul a avut constant un profit de cel mult 10% din vânzări în perioada de criză, după o pierdere de 2,2 milioane de lei în 2009.
Asociații au aprobat și raportul de evaluare a clădirilor și terenului aferente Casei Doina, realizată pentru finele anului trecut de compania de consultanță NG Consulting, care estimează valoare totală a imobilului la 11,1 milioane lei (2,5 milioane euro).
Tot la începutul anului, proprietarii restaurantului au decis să schimbe și conducerea localului, noul administrator unic fiind numit Ovidiu Marian, fost ministru al Turismului. Acesta este plătit lunar cu 2.250 de lei.
Casa Doina a fost proiectată la finele secolului XIX în stil neoromânesc, art nouveau, pentru pavilionul României de la expoziția internațională de la Paris din 1889. Construcția va fi realizată însă trei ani mai târziu din ordinul ministrului Lucrărilor Publice Petre Carp și dată în folosință de la bun început ca restaurant. Imobilul s-a aflat permanent în proprietatea statului până în 1999.