Casa din filmul „Home Alone”, scoasă la vânzare pentru prima dată după mai bine de un deceniu

Casa din filmul „Home Alone”, scoasă la vânzare pentru prima dată după mai bine de un deceniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Casa din Winnetka, Illinois, în care personajul Kevin McCallister (Macaulay Culkin) din filmul „Singur acasă” s-a luptat cu doi hoți ghinioniști în filmul din 1990, este scoasă la vânzare pentru prima dată după mai bine de un deceniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Prețul de listă a ajuns acum la 5,25 milioane de dolari, scrie The New York Times.

Cafeaua matinală ajută planeta. Zațul de cafea, transformat într-un beton mai ecologic CITEȘTE ȘI Cafeaua matinală ajută planeta. Zațul de cafea, transformat într-un beton mai ecologic

„Este o șansă de a deține o bucată de istorie cinematografică”, se arată în anunț.

Casa a fost vândută ultima dată în 2012 pentru 1,59 milioane de dolari, arată G4Media.

VIDEO Hagi a cerut statuie într-un mesaj legendar. Acum, autoritățile pregătesc un monument dedicat Generației de aur a fotbalului românesc CITEȘTE ȘI VIDEO Hagi a cerut statuie într-un mesaj legendar. Acum, autoritățile pregătesc un monument dedicat Generației de aur a fotbalului românesc

Casa georgiană din cărămidă roșie, construită în 1921, se află la adresa 671 Lincoln Avenue, în suburbia Winnetka din Chicago, Illinois, unul dintre cele mai scumpe cartiere din Statele Unite, potrivit Realtor.com.

Cu o suprafață de 847 de metri pătrați, casa are patru șeminee, cinci dormitoare și șase băi, precum și o cadă cu hidromasaj interioară și exterioară.

Unele părți ale casei vor fi recognoscibile pentru fanii filmului – un clasic de Crăciun care a avut premiera în 1990 – în special exteriorul, dar și foaierul și scara principală unde Kevin McCallister, în vârstă de 8 ani, interpretat de Macaulay Culkin, merge la săniuș.

Paul McCartney e primul muzician britanic care a devenit miliardar. A scăzut numărul miliardarilor din Marea Britanie CITEȘTE ȘI Paul McCartney e primul muzician britanic care a devenit miliardar. A scăzut numărul miliardarilor din Marea Britanie

Echipa de filmare a lucrat la casă timp de patru luni în 1990, potrivit unui interviu, publicat în Vanity Fair, cu cuplul care deținea casa la acea vreme. Echipa a construit o scară exterioară spre subsol pe care un hoț, interpretat de Daniel Stern, se strecoară în film.
Publicitate electorală

Dar, deoarece majoritatea secvențelor din interior au fost filmate pe platouri construite la un liceu din apropiere, o mare parte din casă arată semnificativ diferit față de felul în care este descrisă în film. Într-o scenă, de exemplu, Kevin este trimis în pod.

„La etajul trei? Este înfricoșător acolo sus”, spune el. În viața reală, la ultimul etaj se află un dormitor plin de lumină, precum și o baie cu cadă. Bucătăria renovată are un plan deschis, iar subsolul are un teren de baschet și un home theater.

Un Monet s-a vândut cu 35 de milioane de dolari la o licitație la New York CITEȘTE ȘI Un Monet s-a vândut cu 35 de milioane de dolari la o licitație la New York

După ce filmul a fost lansat în noiembrie 1990, vestea despre ce casă a fost prezentată în film a circulat rapid.

Chicago Sun-Times a relatat în ianuarie 1991 că aproximativ 400 de mașini s-au oprit în fața casei în ajunul și în ziua de Crăciun, potrivit familiei care locuia acolo la acea vreme. De atunci, casa a atras un flux de vizitatori care vin să facă fotografii.

Regizorii s-au întors la 671 Lincoln Avenue în 1991 pentru a filma câteva scene pentru „Singur acasă 2″: Lost in New York”.

FOTO Un bărbat de 80 ani a câștigat la Loto peste 725.000 de euro cu un bilet de 10 lei CITEȘTE ȘI FOTO Un bărbat de 80 ani a câștigat la Loto peste 725.000 de euro cu un bilet de 10 lei

În 2021, câțiva fani ai filmului „Singur acasă” au avut voie să petreacă o noapte în casa familiei fictive McAllister, în cadrul unei campanii de marketing Airbnb. Actorul Devin Ratray, care l-a interpretat pe fratele lui Kevin, Buzz, i-a primit pe oaspeți în casă.

viewscnt
Afla mai multe despre
home alone
airbnb